Milli İrade’nin kalesi Antalya’da nöbet sürüyor

Milli İrade’nin kalesi Antalya’da nöbet sürüyor

Antalya’da demokrasi nöbeti vatandaşların yoğun katılımı ile devam ediyor.

 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan demokrasi nöbeti 19. Gününde de aynı kararlılık ve coşku ile sürdü.

Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla 15 Temmuz gecesinden itibaren meydanı boş bırakmayan Antalyalılar, milli iradeye sahip çıkma nöbetini her gece adeta demokrasi şöleni havasında yaşatıyor.

ONBİNLERİN GÜR SESİ MEYDANDA

Her yaştan ve siyasi görüşten on binlerce vatandaş ellerinde Türk bayrakları ile birlik ve beraberliğin en güçlü görüntüsünü sergilerken, FETÖ terör örgütü lideri Fetullah Gülen aleyhinde slogan attı. Demokrasi nöbetindeki vatandaşlara Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ve çeşitli STK’ların temsilcileri de destek verdi. Meydanda 15 Temmuz darbe girişimi esnasında hayatını kaybeden vatandaşlar ve şehitler için saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

ŞEHİTLER İÇİN DUA

Yüksek nem ve hava sıcaklığına rağmen Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran on binler, Başbakan Binali Yıldırım’ın canlı yayındaki konuşmasını izledi. Vatandaşlar Başbakan Yıldırım’ın konuşmasına alkış ve sloganlarla eşlik etti. Ayrıca demokrasi nöbetinde Antalya İl Müftülüğü tarafından 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar için Kur’an Kerim tilaveti okundu.