Murat Hazinedar’dan “Ihlamur Parkı'' açıklaması

Murat Hazinedar’dan “Ihlamur Parkı'' açıklaması

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Ihlamur Parkı'nın imara açıldığı yönünde basında yer alan haberlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar Ihlamur Parkı’nın imara açıldığı yönünde basında yer alan haberlere ilişkin açıklamalarda bulundu.  Alanın park olarak kullanılması için karşı dava açtıklarını belirten Hazinedar,” Park olarak kullanılan bölgede herhangi bir inşaat düzenlemesi veya faaliyeti ihtimali yoktur” dedi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Av.Murat Hazinedar, Ihlamur Parkı üzerinden kendisini hedef alan haberlere yönelik açıklamalarda bulundu. Ihlamur Parkı’nın kamulaştırılması için karşı dava açtıklarını belirten Hazinedar, konu ile ilgili basın mensuplarını bilgilendirdi.  Yaptığı açıklamada bölgede herhangi bir imar faaliyeti ihtimali olmadığını söyleyen Hazinedar, park etrafına çekilen bariyerlerin yasal sınırı aşan yerlerinde müdahaleler yapılacağını söyledi

 “Bu park olarak kullanılan alanda inşaat çalışması yapılma ihtimali yoktur”

Ihlamur Parkına gelerek vatandaşlarla yaptığı konuşma sonrasında açıklamalarda bulunan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, “Burada şu anda park olarak kullanılan hiçbir alana dokunulmayacak. Biz gecekonduların çevresinde ki ağaçların ve orada yol olarak geçen küçük bir bölgenin imar yapılanmasına karşı dava açtık. Bu işin muhatabı Beşiktaş Belediyesi olarak biz değil Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’dır. Burada hiçbir vatandaş Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gitmiyor. Burada bazı maksatlı vatandaşların halkı yanıltmaya çalışması var. Bu park alanı biz gelmeden önce kullanılmaz haldeydi, burayı biz temizleyip park haline getirdik. Beşiktaş’ta bazı insanların menfaatlerine ters düşünce özellikle meseleyi çarpıtarak bize yöneltmeye çalışıyor. Burada ki muhatap Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’dır. Şunu söylemek istiyorum, bu park olarak kullanılan bölgede herhangi bir inşaat düzenlemesi veya faaliyeti ihtimali yoktur” dedi.

 “Mülkiyet sahipleri, bizim açtığımız davaya tepki olarak bu bariyerleri yapmışlar”

Bu alanın park alanı olarak kullanılması için karşı dava açtıklarını söyleyen Başkan Hazinedar, “Bu park alanında bariyerlerin nedeni, onların açtığı imar düzenlemesine itiraz etmemizden dolayı bu bariyerleri yaptılar. Çok eski ve çok ortaklı mülkiyet sahipleri bizim açtığımız davaya tepki olarak bunları yaptılar. Biz çünkü planları yaptığımız için, mülkiyet sahibi binlik planda terk olarak ayrılacak olan alanı kullandırtmıyorum. Çünkü bu alan hala onların mülkiyetinde yer alıyor. Ancak davanın sonucu yani imarın sonucu artık mahkeme verecek. Mahkemenin sonucunda burası zaten kamuya terk edilecek ve park olarak korunacak. Bu noktada hiçbir problem yok. Yani mülkiyet sahibi burayı bize tepki göstermek adına çevirdi ve kullandırtmıyorum dedi. Buranın mülkiyet sahibi ben burayı kapatayım, halk ve vatandaş da infial yaratarak ben bu süreci hızlandırayım diye düşünmüş olabilir. Mülkiyet sahibi buranın imarı kabul olursa ben bu alanı park olarak tekrar açarım demiş olabilir. Belli ki bu oyunu yapanlar amacında biraz başarılı olmuş görünüyor” diye konuştu.

İHA