Ölüme terk edilen köpeklere yine Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı

Ölüme terk edilen köpeklere yine Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kimliği belirsiz kişilerce Akseki- Konya sınırında ölüme terk edilen 30 köpeğe sahip çıkarak, koruma altına aldı. Kimliği belirsiz kişiler geçen ay aynı bölgede 55 köpeği daha kaderine terk etmişti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz ay Akseki-Konya sınırında dağlık alanda açlık ve ölüme terkedilen 55 köpeğe sahip çıkmış, Sahipsiz Hayvan Barınağına götürerek hayata döndürmüştü. Kimliği belirsiz kişiler Akseki-Konya sınırındaki Bademli Yaylası bölgesindeki dağlık alana 30 köpeği daha bırakıp, kaçtı. Vatandaşların ihbarı ile harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, köpeklerin içler acısı durumuna duyarsız kalmadı.

BAKIMA ALINDILAR

Büyükşehir Belediyesi, doğal ortamlarına uygun olmayan sağlıksız koşullarda yaşam mücadelesi veren ve besin ihtiyacını karşılayamayan sahipsiz köpeklere yardım elini uzattı.

Dağlık alandan tek tek toplanan 30 köpek, tam donanımlı ambulans ve araçlarla Büyükşehir Belediyesi Kepezaltı Sahipsiz Hayvan Barınağı’na götürüldü. Karınları doyurulan, koruma ve bakıma alınan sokak köpeklerinin yaralı ve hasta olanlarının tedavilerine başlandı. Aşıları ile bakımları yapılarak, kulak küpeleri takılan iyi durumdaki köpeklerin kısırlaştırılmamış olanları kısırlaştırıldı.