Ortalama 70 yıllık ömrünüzde 460kg tuz tükettiğinizi biliyor muydunuz ?

Ortalama 70 yıllık ömrünüzde 460kg tuz tükettiğinizi biliyor muydunuz ?

Sultangazi Kaymakamlığı, Sultangazi Belediyesi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü işbirliğinde düzenleyeceği programla tuz tüketiminin azaltılması gerekliliğine dikkat çekiyor.

İlçemizde tuz tüketiminin azaltılması konusunda duyarlılık oluşturarak, Ülkemizin sağlık harcamalarının azalması ve insanlarımızın yaşam kalitesinin artması için Sultangazi Kaymakamlığı, Sultangazi Belediyesi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenecek programla bilinçli tuz tüketimine dikkat çekiliyor.  “Gençler Bilgilenir Toplum Bilinçlenir; tuzu azaltırsak yaşam kalitemiz yükselir” konulu seminer programında Kardiyolog Prof. Dr. Nuri Kurtoğlu ile Nefrolog Doç Dr. Murathan Uyar, tuz tüketiminin azaltılmasının faydalarını anlatacak.

“Gençler Bilgilenir Toplum Bilinçlenir; tuzu azaltırsak yaşam kalitemiz yükselir” konulu programa Kardiyolog Prof. Dr. Nuri Kurtoğlu  ve Nefrolog Doç. Dr. Murathan Uyar konuk olacak.

PROJENİN HEDEFİ: Bir Sağlıksız beslenme alışkanlığı olan tuz tüketiminin;

Gençlerde bilinç oluşturma ve farkındalık meydana getirerek, tuz kullanımının azalmasını sağlamak ve tuzsuz beslenmeye teşvik etmek,Genç annelerde bilinç oluşturarak yemeklerde az tuz kullanımı ile çoçuklarının beslenmelerine dikkat etmelerini sağlamak, Toplu tüketime yemek hizmeti veren işletmelerde tuzların masalardan kaldırılarak ihtiyaç halinde müşteriye verilmesi, aşçıların yemeklerde az tuz kullanımının sağlanması.

İlçemizde ki orta öğretim okullarında (33 okulda  31 240 öğrenciye) liselerde (21 okulda 14 982 öğrenciye), tuz tüketiminin azaltılması konusunda İlçe Sağlık Müdürlüğümüz tarafından eğitimler verilecek ve aynı zamanda, Okul aile birliği vasıtası ile annelere, İlçe Sağlık Müdürlüğümüz tarafından eğitimler verilerek annelerin bilinçlendirilmesi sağlanacaktır

Sultangazi Belediyesi Nikah Salonları’nda düzenlenecek programda tuz kullanımının kalp, damar ve böbrek hastalıklarına olan etkisi anlatılarak bilinçli tuz tüketiminin önemine değinilecek.