Rengarenk Beşiktaş'ın tadını çıkardılar

Rengarenk Beşiktaş'ın tadını çıkardılar

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali ikinci gününde çeşitli etkinliklerle devam etti.

Türkiye'nin ve dünyanın en büyük çiçek festivali olan Beşiktaş Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali kapsamında düzenlenen etkinliklerde eğlenceli aktivitelerin yanı sıra eğitici aktiviteler de yer alıyor. Kendi kendine dönebilen bahçe anlamına gelen permakültür uygulamalarıyla 18 okulda yürütülen projeler bugün iki okulda ziyarete açıldı. Öğrencilerden başlayarak şehir içinde sürdürülebilir tarımın nasıl ilerleyebileceğini göstermeyi amaçlayan proje kapsamında Hamiyet Gerçek İlkokulu ve Akatlar Anaokulu’nda gerçekleştirilen okul bostanları gezileriyle öğrenciler yaptıkları permakültür uygulamalarını sergilerken, ziyaretçiler de bitkiden tohumun nasıl elde edileceği, tohumun nasıl ekileceği, suyu tasarruflu kullanmak için nasıl yöntemler uygulanacağına dair bilgi sahibi oldu.

FESTİVALDE BARIŞ MESAJLARI YÜKSELİYOR

Beşiktaş Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali İstanbul'un buluşma noktası Beşiktaş’ta kültürel ve sanatsal etkinliklerle devam ediyor. "Beşiktaş'ta Barışmak" temasıyla gerçekleştirilen festivalde şarkılar sahneden barış mesajlarıyla yükseliyor.

Uluslararası festival bahçeleri, katılımcı mimari enstalasyonları, bilim, ekoloji temalı eğitimler, atölye çalışmaları, her yaş grubundan katılımcıların dahil olduğu eğitsel aktiviteleri ve kültür-sanat etkinlikleriyle Beşiktaş Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali, coşkulu bir açıkhava festivali ortamında geçekleşiyor.

Anneler günü kutlamaları rengârenk görüntülere sahne oldu

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen Beşiktaş Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali’nde hafta sonu park ve bahçeler anneler günü kutlamalarıyla rengârenk görüntülere sahne oldu. Aykut Barka Deprem Parkı’nda gerçekleştirilen anneler gününe özel çeşitli etkinliklerde anneler çocuklarıyla birlikte eğlenirken, öğretici aktivitelerle de festivalin tadını çıkardı.

Çocuklardan annelere sevgi buketi

Beşiktaş Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali’nin üçüncü gününde anneler gününe özel gerçekleştirilen etkinliklerde çocuklar eğitmenlerden öğrenerek yaptıkları çiçek buketlerini annelerine hediye etti. Çiçek buketi yapımını öğrenen çocuklar aynı zamanda çiçek yapraklarının suyla temas ettiğinde bakteri oluşmasına neden olduğuna dair bilgilerle buket yapmanın püf noktalarını da öğrendi.

Parklarda açıkhava sinemaları başladı

Türkiye'de ilk kez gerçekleştiriliyor olmasının yanı sıra kamusal alanı özgürleştirmesi açısından da büyük önem taşıyan festival kapsamında ulusal ve uluslararası sanatçılar tarafından çeşitli uygulamalarla festivale dâhil edilen Ortaköy Yetimhanesi’nde Jehan Barbur konser verdi..

Açıkhava sinemasındaysa ilk gösterim Aykut Barka Deprem Parkı’nda “Yağmuru Bile” filmiyle yapıldı. Festivalin dördüncü gününde gerçekleştirilecek bir diğer etkinlikse Abbasağa Parkı’nda saat 20:30’da başlayacak olan şiir buluşmaları olacak.

Büyük şehirlerde günden güne yok olan insan-doğa ilişkisini yeniden geliştiren festival kültürel etkinlikleriyle de katılımcılara rahatlama ve nefes alma imkânı sağlamaya devam edecek. Festival boyunca Elif Çağlar Trio, Kerem Görsev Trio, Hüsnü Arkan, Kalben, Aylin Aslım, Bulutsuzluk Özlemi, Gaye Su Akyol ve Luxus Beşiktaş’ın çeşitli parklarında konser verecek. Açıkhava sinemalarındaysa “Yağmuru Bile” ve “İlkbahar Yaz Sonbahar Kış… & İlkbahar” film gösterimleri yer alacak. Festival, baharı çimenler üzerinde karşılamak isteyenler için 15 Mayıs’a kadar çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam edecek.