Sabahattin Ali, Eskişehir'de muhteşem bir konser ve gösteri ile anıldı

Sabahattin Ali, Eskişehir'de muhteşem bir konser ve gösteri ile anıldı
Güncelleme:

Türk Edebiyatı’nın en önemli yazarlarından olan Sabahattin Ali, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen muhteşem bir konser ve gösteri ile anıldı.

Kürk Mantolu Madonna, İçimizdeki Şeytan, Kuyucaklı Yusuf gibi yapı taşı eserleri ile Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden biri haline gelen Sabahattin Ali, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik ile anıldı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda düzenlenen etkinlikte Sabahattin Ali’nin şiirlerinden bestelenen ve unutulmazlar arasına giren Melankoli, Dağlar ve Başın Öne Eğilmesin gibi şarkılar Aysun ve Ali Kocatepe tarafından seslendirildi. Ayrıca etkinlikte gazeteci-yönetmen Nebil Özgentürk tarafından çekilen belgesel de Eskişehirliler ile buluştu. 1948 yılında faili meçhul bir cinayete kurban giden ve kemikleri dahi bulunamayan Sabahattin Ali’nin kızı Filiz Ali’nin bulunamayan kemiklerin izini aradığı belgeseli Eskişehirli sanatseverler gözyaşlarıyla izledi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen muhteşem konser için Aysun ve Ali Kocatepe’ye teşekkür ederken, unutulmayacak bir belgeselin altına imzasını atan Nebil Özgentürk’ü kutladı. Konser sonunda Yılmaz Büyükerşen, Aysun ve Ali Kocatepe, Nebil Özgentürk ve tüm salon hep bir ağızdan İzmir Marşı’nı söyledi.