Şampiyon güreşçilerden Türel’e ziyaret

Şampiyon güreşçilerden Türel’e ziyaret

Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde takım halinde şampiyon olan Büyükşehir Belediyesi ASAT Güreş Takımı sporcuları Başkan Menderes Türel’i ziyaret etti.

Antalya’yı bir sporcu fabrikasına dönüştürmek istediklerini kaydeden Türel, Türkiye’nin ilk spor kolejini Antalya’da açacaklarını, Orman Bölge Müdürlüğü alanında yeni bir spor salonu yapacaklarını müjdeledi.

655’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde takım halinde şampiyon olarak büyük bir başarı yakalayan ASAT Güreş Takımı, verdiği destekten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür ziyaretinde bulundu. Güreş takımının yakaladığı başarıyla iftihar ettiğini söyleyen Başkan Türel, “Hepinizi şampiyon güreşçiler olarak görüyorum. Benim hayalim bütün boylarda bizim sporcularımız yarışsın, birinci de ikinci de bizden olsun. Amacımız kendi sporcularımızı yetiştirmek. 10 sene önce bu işe ciddi bir yatırım yapmaya karar verdiğimde 70 kişilik bir güreşçi ordumuz vardı. Hayalimiz, şu anda takımımızda büyük umut vaat eden Batu, Hakkı ve Nail gibi sporcularımızı yetiştirip yukarılara çıkarmaktı. Kırkpınar’da beş arkadaşımız birincilik kazandı. Ancak her boydan birincilik almalıyız. Hedefimiz hep birincilik olmalı, ikincilik bizlere yakışmaz” dedi.

KAPALI SPOR SALONU YAKINDA İHALEYE ÇIKIYOR

Güreş alt yapısına büyük önem verdiklerini anlatan Türel, “Bunun için büyük emek sarf ediyoruz. Ata sporumuza en iyi imkanları sağlayacak hedeflerimiz var. Serik’te bulunan kamp merkezimiz artık bitti. Ayrıca SSK Hastanesi’nin karşısında Orman Bölge Müdürlüğü’nün orada kapalı spor salonu projemiz var, yakında ihaleye çıkacağız. Burada Avrupa’nın en iyi çalışma tesislerine sahip olacağız. Projede güreş için ayrı, basketbol, voleybol, hentbol için ayrı bir salon planlıyoruz. Adeta bir fabrika gibi Türk sporuna sporcu yetiştireceğiz. Bir iki sene içerisinde bitirirsek o zaman karada havada sırtımız yere gelmez” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN İLK SPOR KOLEJİNİ KURACAĞIZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye’nin ilk spor kolejini Antalya’ya kazandıracaklarını söyledi.  Spor kolejinin spor akademileri ve spor liseleri ile karıştırmaması gerektiğinin altını çizen Başkan Türel, şunları aktardı: “Dünyada 3 kulüp bu kolej ile sporcularını eğitiyor. Ajax, Barcelona ve Partizan. Araştırdık bunlardan da en iyisi Partizan’ın kolejiymiş. Biz onlardan da daha iyisini yapacağız. Öncelikle 5 yaşındaki çocuğu eğitmeye başlayıp kan ve kemik testi yapıyorlar ve vücut yapısını inceleniyor. Sonra yetenek testine tabi tutuluyor ve 5 yaşında koleje giriyor. Gıdasından eğitimine kadar en kaliteli eğitim alıyor. Beş yaşından lise son sınıfa kadar kolejde eğitimini alıyor. İlkokul hazırlık, ilkokul, ortaokul ve liseye kadar burada eğitimini alıyor.  Dünyaca ünlü futbolcu Messi örneğini verirsek, 13 yaşında Barcelona’nın yetenek sınavına girip, spor kolejine gidiyor. Orada da yıllarca yetişip dünya yıldızı Messi oluyor. Sporcular hem ilmi hem de sportif eğitim ve ahlakı ile yetişiyor.”

HEM BİLİM ADAMI HEM DE SPORCU YETİŞECEK

Başkan Türel kurulacak spor koleji ile ilgili şu bilgileri verdi: “Güreş, futbol, yüzme basketbol ve en önemlisi atletizm ve jimnastik gibi branşlarda eğitim verilecek. Yer tahsisimizi aldık. Bu koleji de kurunca bölgelerimizdeki genç yetenekleri tarayacağız ve beş yaşındaki evlatlarımızı alacağız. Gıdası, eğitimi ve bakımı ile 18 yaşına kadar yetiştireceğiz ondan sonra milli takıma hediye edeceğiz. İsmi de Antalyaspor Koleji olacak. Çocuklarımızı ülkemize hem ilim bilim hem de sporcu olarak yetiştireceğiz” diye konuştu.