Samsunlular “Ramazan kardeşliktir” dedi

Samsunlular “Ramazan kardeşliktir” dedi

“Ramazan Kardeşliktir” sloganıyla Maltepe’de devam eden Ramazan programı kapsamında dün, Samsunlu derneklerin yöresel etkinlikler vardı. 2 bin kişinin orucunu açtığı gecede Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, vatandaşlara yemek dağıttı.

Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor. Organik Pazar Alanı’nda 2 bin kişinin orucunu açtığı etkinliklere, Anadolu Samsun Dernekler Federasyonu’nun Ramazan buluşması damga vurdu. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın da katıldığı programda yan yana orucunu açan vatandaşlar, yöresel halk oyunları ve yöresel sanatçıların konseri ile keyifli anlar yaşadı. Başkan Kılıç’ın vatandaşlara yemek dağıttığı gecede, iftar sonrası Prof. Dr. Nurullah Genç ile Ramazan Sohbeti ve çocuklar için de eğlenceli illüzyon gösterisi sahnelendi.

GÜLSUYU’NDA SOKAK İFTARI

Maltepe Belediyesi’nin Ramazan Ayı nedeniyle mahallelerde düzenlediği sokak iftarlarının dün akşam ki adresi ise Gülsuyu Mahallesi oldu. İftar öncesi eğlenceli çocuk gösterileri ve Tasavvuf Musikisi ile keyifli anlar yaşayan binlerce kişi, ezanın okunmasıyla birlikte aynı sofrada orucunu açıp dualar etti. İftar sonrasında ise geleneksel Ramazan eğlencesi “Orta Oyunu” sahnelendi.