Sarıyer Belediyesi'nden boğulmalara karşı yeni proje

Sarıyer Belediyesi'nden boğulmalara karşı yeni proje

Her yıl bin çocuğa yüzme öğreten, motorize cankurtaran ekibi ile sahillerde boğulmaya karşı tedbir alan Sarıyer Belediyesi, Denizcilik Kültürü Eğitimi projesini 28 Haziran’da hayata geçiriyor.

Sarıyer Belediyesi, her yıl bin çocuğa yüzme eğitiminden sonra 10 kişilik kadrolu motorize cankurtaran ekibi oluşturdu. 28 Haziran tarihinde de, “ilk” olma özelliğindeki ve tüm Türkiye’ye yüzme öğretecek, “Denizcilik Kültürü Eğitimi” projesini başlatmaya hazırlanıyor.

Amiral Gürdeniz ne demişti:

“Örneğin Sarıyer Belediyesinin sahip olduğu kapalı yüzme havuzunda her yaz 1000 çocuğa yüzme öğretmesi diğer belediyelerin de takip etmesi gereken, kamuya katma değer yaratan bir projedir.

Siyaset üstü bir tutumla belediyelerimizi Sarıyer Belediyesi örneğini takip etmeye; devlet kurumlarımızı da halkımıza yüzme öğretecek tedbirlerin alınmasına liderlik edecek girişimlerde bulunmaya davet ediyorum. Yoksa her yaz, zaten doğa bilimlerinden ve akıldan hızla uzaklaşan eğitimsiz gençlerimizi, denizlerimize göz göre göre kurban vermeye devam ederiz. Unutmayalım bilimin ve aklın olduğu yerde boğulmak kader olamaz.”


Amiral Cem Gürdeniz medyada yayınlanan bir yazısında, “Denizci devletlerde günde 10 gencin boğularak öldüğü haberlerini duyabilir miyiz?” diye sorduktan sonra uygar ülkelerde sudan boğulma vakalarının “Devletin ilköğretim döneminde okullarda temel yüzme eğitimi vermesi ve gönüllü can kurtarma teşkilatı faaliyetleri” ile önlendiği tespitini yaptı. Amiral Gürdeniz, bu konuda Sarıyer Belediyesi’nin siyaset üstü davranarak, kamuya örnek olduğunu kaydetti..

Amiral Gürdeniz, Sarıyer Belediyesi’nin kapalı yüzme havuzunda her yaz bin çocuğa yüzmeyi öğretmesini kamuya  örnek gösterdi.

Yüzme eğitimi ve cankurtaran sistemi ile boğulmalara karşı uygar ülkelerdeki iki kriteri de yerine getiren Sarıyer Belediyesi, şimdilerde yeni bir projeye hazırlanıyor.

“Yüzme bilmeyen kalmasın”

Sarıyer Belediyesi, “Sarıyer Denizcileşme Merkezi” projesi ile 8-18 yaş grubu herkese, ücretsiz denizcilik kültürü eğitimine hazırlanıyor. Proje “Yüzme bilmeyen kalmasın” sloganı ile işe başladı. Sarıyer Belediyesi’nin sponsorluğundaki proje Türkiye’de ilk olma özelliğinde.

Tüm Türkiye’ye Denizcilik Kültürü Eğitimi başlıyor!

Beş denizcilik okulunun dâhil olduğu projeye göre, tamamı sertifikalı ve uzman eğiticiler gönüllülük esasıyla, vatandaşa eğitim hizmeti verecek. Eğitim sonrasında, katılımcılara “Denizcilik Kültürü Eğitimi Sertifikası” verilecek.

28 Haziran’da başlatılacak proje tüm Türkiye’ye yüzme öğretme hedefi ile işe başlarken, denizcilik kültürü adı altında balıkadamlıktan, filika kullanımına kadar tüm denizcilik kültürünü öğretecek