Sarıyer Belediyesi'nden mucize annelik okulu

Sarıyer Belediyesi'nden mucize annelik okulu

Sarıyer Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi (SAKEM), Boğaziçi Üniversitesi Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen “Mucize Annelik Okulu”nda anne ve anne adaylarına eğitim semineri verdi.

Ehliyet için aradığımız eğitimi, annelik için aramayan Türkiye, anne ve bebek sağlığı açısından riskli ülkeler arasında sayılıyor. Bunun en büyük nedenleri arasında yanlış  beslenme alışkanlıkları geliyor.

Bu tablonun iyileştirilmesi için yola çıkan Sarıyer Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi (SAKEM), Boğaziçi Üniversitesi Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen “Mucize Annelik Okulu”nda anne ve anne adaylarına eğitim semineri düzenledi.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün ev sahipliğindeki eğitimde bebeğin emzirilmesinden, memeden kesmeye, tuvalet eğitiminden, kardeş kıskançlığına ve dil gelişimine kadar bir dizi konuya değinildi.

Nejat Uygur Kültür Merkezi, Boğaziçi Üniversitesi ve Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde, gerçekleştirilen seminerler dizisi dört hafta sürdü.
 
Hedef 3 Yılda 120 Bin Anne

Sarıyer Belediyesi, bebek beslenmesi ve sağlığı hakkında annelerin bilincini artırmaya yönelik Nutricia Anne Bebek Beslenmesi, Mucize Annelik Okulu projesini Sarıyer’e getirdi. Proje üç yılda 120 bin anneye ulaşma hedefliyor.
Nutricia Türkiye ve Ortadoğu Bölge Başkanı Gamze Çuhadaroğlu, projenin Türkiye’de bebek sağlığı ile ilgili olumsuz tabloyu düzeltmek için yola çıktığını belirterek, “Boğaziçi Üniversitesi Vakfı bünyesinde kurulacak okulumuzda hemşirelerimizi istihdam ederek uzmanlaşmalarını sağlayacağız. Uzman hemşirelerimiz, düzenlenecek eğitim programları ile annelere bebek bakımı ve beslenmesi eğitimini verecek” dedi.
 
Anneler Artık Daha Özgür
 
Bebek taşıma yöntemleri hakkında sertifikalı eğitmen Ceren Bebek’in katılımıyla gerçekleşen derste, “Mucize Annelik Okulu” katılımcılarına bebek taşıma ve bağlama eğitimlerinin önemi hakkında ayrıntılı bilgi verildi.

Bebeklerin anne kucağında taşınması yöntemiyle daha huzurlu olduklarına, taşıma sırasında anne ile vücut temasının verdiği güvenin bebeğin sağlıklı gelişimi açısından yararlı olduğunu belirten Bebek, öte taraftan "ebeveynler için bebeğe yakın vücut teması ile bebeğin ihtiyaçlarını anlamak kolaylaşır ve bu ebeveynlere özgüven verir. Anneler taşıma aparatlarıyla konforlu bebek bakımı yapabilirken, bebekleri her an göz önünde oluyor ve en güzel yanı bu aparat kadınlara hareket özgürlüğü kazandırıyor” dedi.
 
Anne Adayları Eğitimden Memnun Ayrıldı

Eğitime katılan, anne adayları ve gebelik planlayan genç kadınlar Sarıyer Belediyesi’nin bu eğitiminden oldukça memnun kaldıklarını dile getirdi. SAKEM Koordinatörü Dilek Karafazlı, geri dönüşlerin oldukça olumlu olduğunu ve kadınların bu tarz eğitimlerin devamını talep ettiğini kaydetti.

Karafazlı, katılımcılara, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç adına Sarıyerli kadınların çocuklarını yetiştirdiği her alanda yanlarında olacaklarının sözünü verdi.

Nejat Uygur Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen son eğitimin ardından annelere Mucize Annelik Okulu mezunu kadınlara katılım belgeleri takdim edildi.