Sevgi Sofraları Maltepe Üniversitesi rektörünü ağırladı

Sevgi Sofraları Maltepe Üniversitesi rektörünü ağırladı

Maltepe Belediyesi’nin düzenlediği Sevgi Sofraları’nda iftarını açan Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar, Maltepelilere yemek de dağıttı.

İftar sonrasında Maltepe Belediyesi’nin Ramazan programı kapsamında Prof. Osman Eğri, “Hz Muhammet ve Ehl-i Beyt” konulu sohbet gerçekleştirdi.

Organik Pazar Alanı’nda gerçekleştirilen iftar ve Ramazan etkinliklerine Maltepe Belediye Başkan Yardımcıları Canan Döner, Fatma Gökkaya ve Melih Morsünbül, Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Şahin Karasar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Rektör Karasar iftar öncesi, Başkan Yardımcılarıyla birlikte yemek dağıttı ve sonrasında vatandaşlarla birlikte orucunu açtı. İftar sofrasında yaptığı konuşmada barış, kardeşlik ve hoşgörü mesajları veren Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar, “Sevgi duygusunun öncelikle ilçemiz Maltepe’de, İstanbul’da, bütün Türkiye’de ve bütün dünyada hakim olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim” dedi.

“SEVGİ MEDENİYETİNİ YEŞERTMEYE İHTİYACIMIZ VAR”

“Hz Muhammet ve Ehl-i Beyt” programı kapsamında Maltepelilere hitap eden Prof. Osman Eğri ise “Anadolu'nun dört bir tarafından gelen değerli dostlar, çoraklaşmış gönüllerimizi yeşertmeye, Hızır’ın yeşilini yeşertmeye, bir olmaya, can olmaya en çok da bu günlerde ihtiyacımız var. Gerçek İslam iyiliktir, barıştır…Tıpkı buradaki gibi farklılıkları aynı potada eriten, 72 milleti birleştiren erenlerdir. İncinsen de incitme dediler; elimize, dilimize belimize sahip olmamız gerektiğini söylediler. Eğer bir yerin karanlık olduğunu görüyorsan problemin bizde, gözümüzde olduğunu söylediler. Bizler arzu ediyoruz ki, ‘Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz’ diyen Yunus'a kulak verelim. Oturalım konuşalım, tanışalım, birbirimizin değerlerinin farkına varalım. Belki ortak noktaları biliyoruz ama pek farkında değiliz. Sevgi medeniyetini yeniden yeşertmeye ihtiyacımız var. Ramazan gibi önemli günlerde işte bu farkındalığı oluşturmak bizim gayemiz olmalıdır" şeklinde konuştu. Yağan yağmura rağmen vatandaşların büyük ilgiyle gösterdiği etkinlikler, Ubeydullah Sezikli konseri ile son buldu.