Su baskınları tarihe karışıyor

Su baskınları tarihe karışıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Alanya ve Manavgat’ta su taşkınlarını önlemek amacıyla 141 bin metre uzunluğundaki yağmursuyu drenaj hattını temizliyor.

ASAT Genel Müdürlüğü, Alanya ve Manavgatta taşkın ve su baskınlarının yaşanmaması için yağmursuyu drenaj hatlarını temizlemeye devam ediyor.  Alanya Merkez, Cumhuriyet, Güllerpınarı, Hacet, Şekerhane, Saray, Kızlarpınarı, Kadıpaşa, Tosmur, Oba, Konaklı mahallelerinde yağmursuyu drenaj hattı temizlik işlemleri tamamlandı. Alanya’da yaklaşık 54 bin metre hat temizliği yapıldı. Manavgat’ta ise yaklaşık 66 bin metre hat temizliği gerçekleştirilirken çalışmalar devam ediyor.

TIKALI HATLAR TEMİZLENİYOR

ASAT ekiplerinin yağmursuyu drenaj hatlarında yaptıkları temizlik sırasında hatlardan çıkardıkları ise şaşkınlığa neden oldu. Büyük bloklar halinde taş parçaları, balçık, ağaç kökleri, kalas, kum, büyük taş parçaları, plastik, poşet, ahşap parçalar, kablo gibi atıklara rastlandı.  Yağmursuyu baskınlarına neden olan tıkalı hatlar, önce kapalı devre robotlu kanal görüntüleme araçları ile tespit edildi.  Ardından kombine kanal temizleme araçları ile tazyikli su ile kanal içerisindeki atıklar önce bir noktada toplanırken, yüksek emiş gücüne sahip menholler vasıtasıyla da vakumlanarak dışarı çıkartılarak temizlik işlemleri gerçekleştirildi. Ekipler ayrıca, bazı yerlerde menfezlerin inşaatı sırasında kullanılan kalıpların sökülmeden hattın devreye alındığını tespit etti.