Temizlik işçilerine iş sağlığı güvenliği anlatıldı

Temizlik işçilerine iş sağlığı güvenliği anlatıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan 600 temizlik işçisine, iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan 600 temizlik işçisine, iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi. Dr. Mustafa Karagöz, Türkiye’nin iş kazaları konusunda 3’ncü sırada yer aldığını belirterek, alınacak tedbirlerle bu kazaların önlenebileceğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi, temizlik işçisi personeline yönelik iş sağlığı ve güvenliği konularında temel ve ilk yardım eğitimi düzenledi. Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu’nda gerçekleşen eğitime 600 temizlik işçisi katıldı. Eğitimde işçi sağlığı, güvenliği, çalışma mevzuatı, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş kazası ve meslek hastalıklarından doğan hukuki sonuçlar, iş yeri temizliği ve düzeni ile temel güvenlik kuralları anlatıldı, ilk yardım eğitimi verildi.

İŞ KAZALARI KADER DEĞİLDİR

İş sağlığı ve güvenliği eğitmeni Murat Birbir işçilere ilk olarak meslek hastalıkları hakkında bilgi verdi. Ayakta kalmaktan dolayı yaşanan varis sorunlarının ve stresin birer meslek hastalığı olduğunu belirten Birbir, iş kazalarının önlenebileceğini ifade etti. İş yerinde meydana gelen kazaların iş kazası olduğunu söyleyen Birbir “ Yıldırım düşmesini önleyemeyiz ama iş yerinde meydana gelebilecek kazaları önleyebiliriz. Türkiye iş kazaları konusunda 3’üncü sırada yer alıyor. İş sağlığı ve güvenliği eğitimleri ile bu sıkıntıların önüne geçebiliriz” şeklinde konuştu.

DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

İşçiler, sahada daha iyi hizmet vermek ve karşılaşılan sorunlara daha iyi müdahale edebilmek için ilk yardım eğitimi de aldı. Dr. Mustafa Karagöz’ün verdiği ilk yardım eğitiminde, halk tarafından doğru bilinen yanlışlara değinildi. Dr. Karagöz bayılan birisine kolonya ile müdahalede bulunulmaması gerektiğini vurgulayarak “ Bunlar halk tarafından doğru bilinen yanlışlardır. Bu şekilde fazla alkol yüklemesi yapmış olursunuz. Bayılan birisini düz yatırarak ayaklarını yukarı kaldırmak, yapılacak en önemli şeylerden biridir. Sara nöbeti geçiren birini gördüğünüz zaman ağzını mutlaka bir mendil ya da bez yardımı ile açın. O sırada dilini yutup ısırma ihtimali çok yüksek. Basit bilgiler ile hayat kurtarabiliriz” diye konuştu.