Toplu ulaşıma teknolojik takip

Toplu ulaşıma teknolojik takip

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşımdaki aksaklıkları belirlemek ve çözmek üzere oluşturduğu İletişim ve İzleme Merkezi son teknolojiyle hizmet veriyor.

Her gün binin üzerinde talep ve şikayete cevap veren merkez, araçların içine kameradan canlı bağlanarak sorunlara anlık çözüm üretiyor. Vatandaşlar WhatsApp üzerinden de video ve fotoğraflar ile talep ve şikayetlerini merkeze iletebiliyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı toplu taşıma konusunda şikayet ve bilgilendirmelere cevap veren Avrupa standartlarındaki İletişim ve İzleme Merkeziyle toplu ulaşımın nabzını tutuyor. Hizmet kalitesini teknolojik gelişmelerle destekleyen merkez, vatandaşların ulaşım konusundaki her türlü şikayet, talep ve önerilerini hızla değerlendirip, çözüme kavuşturuyor.

GÜNDE 1100 ÇAĞRIYA ÇÖZÜM

Vatandaşın toplu taşıma ile ilgili bilgi alma, istek ve şikayetlerini rahatlıkla bildirebileceği İletişim ve İzleme Merkezi haftanın 7 günü sabah 06.00’dan gece saat 23.00’a kadar hizmet veriyor. Antalyalıların daha kaliteli toplu taşıma hizmeti alması için her talep ve şikayeti büyük bir titizlikle inceleyen merkez, günde 800 ile 1100 arasında çağrıya cevap veriyor.

Vatandaşların sorununa anında çözüm üretilirken, kurallara uymadığı belirlenen sürücülere de yaptırım uygulanıyor.

ARAÇLARA CANLI BAĞLANTI

İletişim ve İzleme Merkezi’nin 0242 606 07 07 numaralı telefonunu arayan vatandaşlar araç seferleri, hat bilgileri, durak istekleri, kayıp eşyalar, ulaşım kart bilgisi, büyük araç talebi gibi çok sayıda şikâyet ve isteklerini bildirebiliyor. Çağrı merkezini arayan vatandaşın şikayeti aracın hattı ile ilgiliyse gerekli birimlere iletiliyor.  Aracın içinde gelişen bir olayla ilgiliyse de merkezden canlı olarak aracın içindeki kameralara bağlanarak sorun anlık tespit ediliyor, çözüm üretiliyor. Araç hatalı ile gerekli cezai işlem uygulanarak, vatandaşın şikâyeti yerine getirmiş olunuyor.

WHATSAPP İHBAR HATTI DEVREDE

İletişim ve İzleme Merkezi, sosyal medyanın gücünden de faydalanmak için yeni bir çalışma başlattı. Merkez bünyesinde oluşturulan WhatsApp ihbar hattı ile vatandaşlar artık şikayet ve isteklerini daha kolay iletebilecek.  Konuyla ilgili bilgi veren Toplu Taşıma Şube Müdür İsmail Fidan, “Sosyal medya artık insanlar arasında çok aktif şekilde kullanılıyor,   Büyükşehir Belediyesi olarak toplu taşıma hizmetlerinin daha güvenli ve konforlu bir şekilde yapılabilmesi için ve vatandaşlarımızın isteklerine daha hızlı çözüme kavuşturmak için WhatsApp ihbar hattımızı kurduk. Vatandaşlarımız 0530 131 39 07 numaralı ihbar hattına öneri ve taleplerini, karşılaştıkları sorunları mesaj ve fotoğraf olarak iletebilecek. Ekiplerimiz de konuyu anında çözüme kavuşturmak için çalışacak. Daha sonra da konu hakkında vatandaşa geri dönüş yapılacak ve bilgilendirilecek” diye konuştu.