Türkiye'nin ilk uygulamalı çocuk kü

Türkiye'nin ilk uygulamalı çocuk kü

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuklara yönelik Türkiye’nin ilk uygulamalı “Çocuk kütüphanesi” açılıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in girişimleri ile 100. Yıl Parkı içerisinde yapılan kütüphanede, kitapların yanı sıra çocukların kültürel ve sanatsal becerilerini geliştirmek için mozaik, müzik, resim atölyeleri ile drama etkinliklerinin düzenleneceği bir sahnede yer alıyor.

Hikaye zamanı, yaratıcı masal çalışmaları ve yazarlık atölyeleri gibi çocukların hayal güçlerini genişletecek, zihinsel olarak gelişimlerini katkı sağlayacak bir çok etkinlik gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.

Çocukların yaptıkları eserleri sergileyecek sergi alanları, uygulama bölümleri atölyelerin yanı sıra dinlenme ve okuma alanları bulunan kütüphanede, ayrıca, çocuk kitap yazarları ve uzmanlarla çocuklara yönelik söyleşiler ile etkinlikler düzenlenmesi planlanıyor.

ÇOCUKLARA ÜYE KİMLİK KARTI VERİLECEK

Kütüphaneye ilişkin bilgi veren Fatma Şahin, “Kütüphanemizin ana temasını ağaç oluşturmaktadır. Burada amaçlanan çocuklara çevre bilincinin küçük yaşlarda aşılanmasını sağlamaktır” dedi.

Şahin, şunları kaydetti:

“Tamamen çocuklar düşünülerek özel olarak tasarlanan kütüphane çocukların rahat edebilecekleri ve sıkılmadan hoşça zaman geçirecekleri bir mekana dönüştürülmüştür.  Aileler kütüphanenin yanındaki kafe de dinlenirken çocuklar kütüphanede hoşça vakit geçirebileceklerdir. Kütüphanemiz çocuk dostu ve engelsiz kütüphane olma özelliği sebebiyle tüm çocuklarımızın ücretsiz faydalanacağı bir alandır. Dünyada bir çok farklı örneği olan çocuk kütüphanesi, dezavantajlı çocukların yanı sıra okul gruplarına ve bireysel olarak kütüphanemize gelmek isteyen çocuklarımıza hizmet verecektir. Çocuklar kütüphanemize üye olacak ve onlara birer üye kimlik kartı verilecektir. Bu da onların kütüphaneye aidiyet duygularını artıracaktır. “

Haftanın her günü saat 08:30-17:30 saatleri arasında hizmet verecek olan kütüphanede yerli ve yabancı bir çok yazara ait kitap yer alacak olup çocuklar kitapları ödünç alıp, okuyarak tekrar kütüphaneye getirecekler ve yeni kitaplarını alabileceklerdir. Kütüphanede kurulan sistem sayesinde hangi çocuğun kaç kitap okuduğunu, hangi sıklıklarda kitap ödünç aldığını ölçerek takip edilerek okumaya teşvik için bir çok etkinlik düzenlenecektir.

Mekan hazırlıkları tamamlanan kütüphanenin kitaplarının tamamlanmasının ardından hizmete girmesi planlanıyor.