Türkiye’nin en büyük oyun merkezi açıldı

Türkiye’nin en büyük oyun merkezi açıldı

Türkiye’nin en büyük kapalı alan çocuk oyun merkezi Zıp Zıp Park kapılarını açtı. 21 çeşit farklı oyun grubunun parkın içinde Avrupa’nın en büyük ikinci trambolini ve 8.5 metre yüksekliğinde ip parkuru bulunuyor.

Kepez İlçesi Otogar yanındaki 18 bin 500 metrekare alanda kurulan Zıp Zıp Park’ın açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, eşi Ebru Türel ve oğlu Akın ile

birlikte geldi. Törene AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Büyükşehir Bürokratları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Konuşmasına Antalyalıların Mübarek Ramazan Ayını kutlayarak başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Bu akşam mübarek bir akşam, mübarek Ramazan ayına dualarla gireceğiz. Ramazan ayınızı kutluyor ve sizlere, milletimize, ülkemize, Antalya’ya hayırlar getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

BİR PROJE YAPIYORSAK EN İYİSİNİ YAPARIZ

Başkan Türel,  Antalya’nın çocukları dünyanın en şanslı çocuklarıdır diyerek devam ettiği konuşmasında şunları söyledi :“Bugün de çocuklarımız için çok hayırlı bir projenin açılışı, Türkiye’nin en büyük kapalı oyun parkının açılışı için bir aradayız. Çocuklarımız, evlatlarımız için yaptığımız hizmetlere bir yenisini daha ekledik.  Türkiye’nin en büyük kapalı oyun parkının adı ZIP ZIP Park. Biz bir eser, proje yaparsak en iyisini, en güzelini yaparız. Çocuk parkımız için de dünyadaki en iyi örnekleri incelendi. Parkın her aşaması planlandı ve sonunda da benzersiz bir oyun parkı hazırlandı.”

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK İKİNCİ TRAMBOLİNİ

Zıp Zıp Park hakkında bilgi veren Başkan Türel,” Park içinde 21 çeşit farklı oyun grubu var. Bin metrekarelik trambolin Avrupanın en büyük ikinci trambolini. Sadece bu trambolin için bile dünyanın farklı ülkelerinden gelenler olacaktır. Parkımız içinde yine 8.5 metre yüksekliğinde ip parkuru var. Zıp Zıp Park’da çocukların güvenliği ile ilgili de her şey düşünüldü. Güvenlik önlemleri için teknolojinin tüm imkanlarından yararlanıldı.  Çocuklarımızın sağlığı içinde özel önemler aldık. Park içindeki tüm oyun guruplarında hijyenik kontroller yapılacak. Tesiste ayrıca çevre peyzaj düzenlemesiyle çocuklarımızın doğal güzelliklerden kopmaması hedeflendi” diye konuştu

ANNE BABALAR UNUTULMADI

Sadece çocukları değil aileleri de düşündüklerini belirten Başkan Türel, “Park ailelerinin de hoşça vakit geçirebileceği bir tesis olarak tasarlandı. Anne ve babalar, çocukları güvenle bırakıp park içinde bulunan alanlarda vakit geçirebilecekler. Parkımızda, kafeterya, bebek bakım odası, revir ve mescit imkanları bunun için hazırlandı. Zıp Zıp park Antalya’nın çocuklarına hayırlı olsun. Bu mübarek günde bir kere daha şükürler olsun ki, sizlere, çocuklarımıza böyle güzel hizmetler yapabiliyoruz.” diye konuştu.

KEPEZ’İ ANTALYA’NIN ÖN BAHÇESİ YAPTIK

Kepez’i Antalya’nın ön bahçesi yapmak için çalışmaya devam ettiklerini ifade eden Başkan Türel, “Antalya’mızın merkezinde ne olacaksa 19 ilçede de olacak demiştik. Antalya’da Muratpaşa, Konyaaltı sahilde belediyelerimiz olarak daha dikkat çekiyorken, Antalya’nın ön bahçesi olarak isimlendiriliyorken Kepez’in arka bahçe olarak isimlendirilmesini kabul edemeyiz. Kepez de Antalya’nın ön bahçesi olacak demiştik. İşte teyidi burada” dedi.

KADINLARIN, ÇOCUKLARIN, YAŞLILARIN BELEDİYESİ OLDUK

Büyükşehir Belediyesi olarak en önem verdikleri hizmetlerin ihtiyaç sahiplerine destek olmak ayrıca çocuklar, gençler, kadınlar, yaşlılar ve engelliler için hizmet yapmak olduğuna vurgu yapan Başkan Türel, “Şu iki senelik dönemde sayısız proje, hizmet yaptık. Köylerimize yol ve su götürdük. Kavşaklar yaptık. Otoyol gibi Altınova yolunu yaptık, tramwayı yapıyoruz. Parklar, tesisler, saymakla bitmez. Ama benim için en önemli hizmetler, ihtiyaç sahiplerine destek olmak ve ayrıca çocuklar, gençler, kadınlar, yaşlılarımız ve engelliler için yaptığımız hizmetlerdir. Biz bu sebeple çocukların, öğrencilerin, gençlerin, kadınların, yaşlıların, annelerin, engellilerin belediyesi olduk” dedi.

KADINLARIMIZA ASMEK, ÖĞRENCİLERE AKBEM GENÇLERE SPOR OKULLARI

Kadınlar, çocuklar, öğrenciler ve gençler için birbirinden kaliteli projeleri hayata geçirdiklerini belirten Başkan Türel, “Proje deyince, öyle herkesin konuştuğu gibi değil, Türkiye’ye örnek olan çalışmalardan bahsediyorum. Kadın evleri, gençlik merkezleri, spor veya fitness salonları, kreşler yaptık. Spor okulları kurduk. Spor projemiz örnek oldu. Başlattığımız proje Okullar Ligi Projesi bizzat Milli takımlar direktörü Fatih Terim tarafından tüm Türkiye’ye yayıldı. Başarılı Öğrencilerimizi aileleri ile birlikte 5 yıldızlı otellerde tatille ödüllendirdik. Şehit ve gazi ailelerinin çocuklarına, ihtiyaç sahibi evlatlarımıza burs verdik. Çocuklarımızın derslerine destek olmak için AKBEM’leri Kurduk. Çocuklarımız buralarda hem öğreniyor, sınavlara hazırlanıyor hem de çeşitli sanat dallarından kendini geliştiriyor. Şuan Türkiye’nin en büyük üçüncü yaygın eğitim kurumu olan ASMEK’lerde gençlerimiz için özel kurslar veriyoruz. Özel çocuklarımızı da unutmadık. Döşemealtındaki rahabilitasyon merkezimiz artık tüm Türkiye’nin hatta dünyanın bildiği ve örnek gösterdiği bir kurum oldu” ifadelerini kullandı.

ANTALYA’NIN ÇOCUKLARI DÜNYANIN EN ŞANSLI ÇOCUKLARI

Antalya’nın çocukları mutlu olsun diye çalıştıklarını söyleyen Başkan Türel, “Bizim için geleceğimizin teminatı evlatlarımızın yeri ayrı. Bizi büyük ve güçlü Türkiye hedefine gençlerimiz ulaştıracak.   Bütün anne ve babalar olarak en büyük gayemiz, çocuklarımızın mutlu olması. Bu sebeple biz gece gündüz Antalya’nın çocukları mutlu olsun diye çalışıyoruz. Antalya’nın çocukları dünyanın en şanslı çocuklarıdır. Bir tarafta EXPO’da çocuklarımız için çok güzel imkanlar hazırlandı. Şehirde de biz Büyükşehir belediyesi olarak hizmet veriyoruz, bu tür imkanlar sağlıyoruz. Çocuklarımıza eğitim, spor, sanat gibi her sahada imkanlar sunuyoruz. Buradan bütün anne ve babalara sesleniyorum. Artık çocuklar bütün günlerini televizyon, bilgisayar başında geçirmesin. Antalya çocuklar için çok güzel bir şehirdir. Çocukları spor salonlarımıza teşvik edin, spor okullarımıza teşvik edin. Zıp zıp parka getirin. Okullarında başarılı olmaları için AKBEM’lere getirin. Gençlerimiz boş ve işsiz kalmasın, ASMEK’lerde beceri edinsin, meslek edinsin” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda çocuklara seslenen Başkan Menderes Türel, “Sevgili çocuklar,

Her şey sizin için, her şey Antalya için. Sizler her hizmetin en iyisine layıksınız. Biz sizlerin desteği ve duasıyla bu hizmetleri veriyoruz. Bu sebeple bütün desteğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Açılış nedeniyle ilk gün girişler ücretsiz hepinize iyi eğlenceler diliyorum” diye konuştu.

ÇALIŞAN BELEDİYENİN ESERLERİ ORTADA

AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse de Antalya’da her gün yeni projelerin hayata geçtiğini yeni açılışların hizmete girdiğine dikkat çekerek, “Çalışan belediyeler bu şekilde eserlerini ortaya koyarak vatandaşlarımızın hizmeti sunuyor. Antalyamız bu çok değerli belediye başkanlarımız sayesinde çok güzel günler yaşamaya devam edecektir” şeklinde konuştu

KEPEZ’E YENİ CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Törende konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İlçenin yeni bir cazibe merkezine kavuştuğuna dikkat çekerek şöyle konuştu, “Antalya’mız ve Kepez çok tarihi günler yaşamaktadır, bir yandan hükümetimiz bir yandan Büyükşehir Belediyemiz diğer yandan İlçe Belediyemiz milletimize hizmet etme heyecanı içerisinde her gün yeni yeni eserler kazandırmaktadır. Böylesine güzel eserler ile ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın Kepez’de yaşama motivasyonunu yüceltiyoruz. Bu tesis çocuklarımıza çok güzel bir dünya sunan bir cazibe merkezi olacak” dedi.

Açılış kurdelesinin kesimini ardından Başkan Menderes Türel, eşi Ebru Türel ve konuklarla birlikte Zıp Zıp Parkı gezdi. Açılış gününe yoğun ilgi gösteren çocuklar gün boyunca aileler ile birlikte Zıp Zıp Park’ta keyifli anlar yaşadılar.