Ünlü isimler Engelli Şair Senem’in Şiirlerini seslendirdi

Ünlü isimler Engelli Şair Senem’in Şiirlerini seslendirdi

Bağcılar, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda duygu yüklü ve anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Engelli şair Senem Ünal’ın “Senem Ünal Şiirleri” adlı albümünün tanıtım galası programı coşkulu bir programla yapıldı. Ünlü isimlerin şiirlerini seslendirdiği program sırasında Ünal’ı engelli arkadaşları da yalnız bırakmadı. Ünal, sanatçı Serdar Deli’nin kaval ile eşlik ettiği ‘Seni Seviyorum’ şiirini okurken salonu dolduran davetlileri duygulandırdı.

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı kursiyeri şair Senem Ünal’ın, şiirlerinden oluşan “Senem Ünal Şiirleri” adlı albümün tanıtım galası, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda düzenlendi. Gülben Ergen, Jülide Ateş, Yavuz Bingöl, Fettah Can ve Ulvi Alacakaptan gibi birçok ünlü ismin şiirlerini seslendirdiği albümün tanıtımı programında Ünal’ı engelli kursiyer arkadaşları da yalnız bırakmadı.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı yaptığı konuşmada farklı bir mutluluğu yaşadıklarını ifade etti. Senem Ünal’ın kendileri için ümit kaynağı olduğunu, birçok projenin başlangıcına ışık tuttuğunu belirten Çağırıcı, “Bağcılar ailesi olarak yaptığımız çalışmalarda kurum ve kuruluş farkı gözetmeden hayatın her alanına dokunmaya çalışıyoruz. Huzurlu Bağcılar’ın temelini huzurlu aile ve bireyler oluşturuyor. Engellisi, genci, yaşlısı ile mutlu bir toplumu hedefliyoruz.” şeklinde konuştu. Milli atlet Hamide Kurt’un da Engelliler Sarayı’nda hizmet aldığını ve rehabilite olduğunu anlatan Çağırıcı, artık madalyalarla döndüğünü ifade etti. Çağırıcı,”Zübeyde Süpürgeci de yine başarılı yarışlar çıkarıyor. Basketbol Takımımız da Süper Lig’e çıktı. Onlar kendilerine sunulan emeklerin karşılığında güzellikler ortaya koyuyorlar. Yazarlık ve Çizerlik Atölyelerimizden şairlerimiz, yazarlarımız ve çizerlerimiz çıktı.” dedi. Çağırıcı, utandıkları ve çekindikleri için toplum önüne çıkamayan engellilerin artık sosyal yaşama katıldığını ifade etti. AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de konuşmasında engellilerin sanat, kültür, edebiyat ve spor gibi birçok alanda yeteneklerini gösteren engellileri tebrik etti.

ÜNAL: “YÜRÜYORMUŞ GİBİ MUTLU HİSSEDİYORUM”

14 yaşından bu yana şiir yazdığını belirten Ünal da, yazarken kollarının ara sıra hasar gördüğünü bu yüzden birkaç gün iyileşmesini beklemek zorunda kaldığını anlattı. Yazı yazdığı için hasar gören sağ elini kaybettiğini de söyleyen Ünal, ancak bıkmadan yazmayı sürdürdüğünü kaydetti. Ünal, bilgisayar kullanmaya başlamasıyla yazı hayatının kolaylaştığını ifade etti. Başkan Çağırıcı’ya teşekkür eden Ünal, “Dört duvar arasında yaşıyordum. Lokman Başkanımız beni evimden çıkardı ve Engelliler Sarayı’na getirdi. Bana engelli arabası verdi. Beni çok mutlu etti, adeta hayata bağladı. Kendisine çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Programın ilerleyen anlarında Ünal, ‘Seni Seviyorum’ adlı şiirini seslendirirken sanatçı Serdar Deli de ona ney ile eşlik etti. Mini dinleti sırasında davetlilerin duygulandığı görüldü.

”ÜNLÜ İSİMLER ÜNAL’IN ŞİİRLERİNİ SESLENDİRDİ”

Galanın en renkli ve coşkulu anı ise ünlü isimlerin Ünal’ın kaleme aldığı şiirleri seslendirmesi oldu. Ünlü oyuncular Ulvi Alacakaptan, Asuman Çakır, Sedat Erdiş, radyocu Cem Arslan, Ececan Gümeci, Serdar Deli, Barış Hayta, İkbal Gürpınar, Ayumi Takano, İnci Ertuğrul, Ece Pirim, Defne Sarısoy, Pelin Orhuner  canlı performans ile Ünal’ın şiirlerini seslendirirdiler.

 

Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Abdülkerim Bahadır, Engelsiz Dünya Platformu Başkanı Kenan Yabanigül’ün yanı sıra çok sayıda engelli kursiyer ve yakınları katıldı.   

27 YIL EVİNDEN DIŞARI ÇIKAMADI

Cam kemik hastası olan 40 yaşındaki Senem Ünal 27 yıl boyunca evinden dışarı çıkmadı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı kendisine ulaşarak Engelliler Sarayı’nda kurs görmesini sağladı. Değişik branşlarda kurslara katılan Ünal, ilk olarak ‘’Karınca ‘’adlı şiiri kaleme aldı. Ünal bu şiiri balkonda oturduğu sırada yuvasına ekmek kırıntısı götürmeye çalışan bir karıncadan etkilenerek kalem aldığını söyledi. Sosyal yaşama dokunan Ünal’ın iki şiir kitabı bulunuyor.