Vodafone İstanbul Maratonu'nda ilkler yaşanacak

Vodafone İstanbul Maratonu'nda ilkler yaşanacak

Vodafone 38'inci İstanbul Maratonu bu hafta sonu "15 Temmuz Şehitleri İçin Koşuyoruz" sloganı ile gerçekleştirilecek.

İki kıta arasında koşulan tek maraton olma özelliği bulunan Vodafone İstanbul Maratonu, 13 Kasım Pazar günü 10K, 15K ve 42K kategorilerinde 25 bin çipli sporcunun katılımı ile düzenlenecek. Maraton bu sene "15 Temmuz Şehitleri İçin Koşuyoruz" sloganı gerçekleştirilecek. Her yıl "Halk Koşusu" adıyla gerçekleştirilen etkinlik bu yıl ise 15 Temmuz Şehitleri'ni anmak için "Kahramanlar Koşusu" olarak değiştirildi.

yaptığı açıklamada, çok heyecanlı olduklarını ve Yenikapı ruhunun tekrar yaşanacağını düşündüklerini söyledi. Özbayraktar, "Bu sene çok özel bir organizasyon olacak. Bizim maratonumuz her sene bir şeyler söylüyor, bir mesaj veriyor. Geçen sene "Kadına Şiddete Dur De" demiştik. Bu sene start alacağı nokta itibarıyla çok önemli bir yer. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün hemen önünden start alıyor. Orada 15 Temmuz gecesinde yaşanan kahramanlıklar, bu vatan için şehit olanlar var. Böyle bir yerde start alan bir organizasyonun bir şeyler söylemesi gerekiyordu. Biz İstiklal Marşımızda olduğu gibi bastığı yerleri toprak diyerek geçmeyen, tanıyan bir milletiz ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün üzerinden her geçtiğimizde de orada yaşananları unutmamalıyız, unutturmamalıyız. Bu organizasyonda bu düşünce ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Kadir Topbaş Bey'in talimatı ile "15 Temmuz Şehitleri İçin Koşuyoruz" sloganı ile biz bu hazırlıkları yapıyoruz şu an. 2 senedir "İstanbul Aşkına Koş" diyorduk, bu sene "Türkiye Aşkına Şehitler Anısına" mottosu ile devam ediyor. Tabii ki bu manada çok heyecanlıyız. Yenikapı ruhunun orada tekrar yaşanacağını düşünüyoruz. İşin bir profesyonel kısmı var, bir de sosyal boyutu var, yani halk koşusu. Halk koşusunda da 15 Temmuz gecesinde bu vatanın sahipsiz olmadığını gösteren kahraman bir halk vardı ve bizim her sene yaptığımız bu halk koşusunu bu sene, "Kahramanlar Koşusu" olarak adlandırdık. Hazırlıklarımız şu anda bitmiş durumda biz günü bekliyoruz" dedi.

"GEÇ KAYIT İMKANI İLE KAHRAMANLAR KOŞUSU'NA KAYIT YAPILACAK"

Maraton günü göğüs numarasını gösteren herkesin start noktasına İstanbul Büyükşehir Belediye'si (İBB) tarafından ücretsiz olarak gelebileceğini ifade eden İsmail Özbayraktar, "Onun haricinde çeşitli alanlardan otobüsler kaldıracağız. Sultanahmet Meydanı, Taksim Meydanı ve Mecidiyeköy'den bu şekilde start alanımıza gelebilirler. 10-15 ve 42 Km'de şu anda 24 bin kaydımız var. Biz kayıtları durdurduk ama 10-12 Kasım'da Sinan Erdem ve Aslı Çakır Alptekin Spor Salonlarında yapacağımız bir maraton ve spor fuarı var. Orada 3 bin geç kayıt imkanı sağlıyoruz. Bu geç kayıt imkanı da şöyle oluyor; orada herhangi bir Sivil Toplum Kuruluşu'na (STK) bağış yaparlarsa biz onlara bu maratonda çipli koşacak olma şansını tanıyoruz. Şu an Kahramanlar Koşusu'nun kayıtları devam ediyor" diye konuştu.

"İSTANBUL'UN GÜZELLİKLERİNİ TEMAŞA EDECEK BİR PARKUR"

İstanbul'un dünyanın en güzel şehri olduğunu ve bu manada yaptıkları bütün şeylerin İstanbul'a ve İstanbullulara yakışır olması için çaba harcadıklarını kaydeden Özbayraktar, "Parkurumuzda da hem tarihi yarım adanın içinden de geçen bir parkur. Çıplak gözle İstanbul'un güzelliklerini temaşa edecek bir ortam olacak. Hem koşacaklar hem de böyle güzellikleri seyredecekler. Biz de dünyaya İnşallah güzel görseller vereceğiz" şeklinde konuştu.

"19'U TÜRK 79 ELİT ATLET YARIŞACAK"

Vodafone İstanbul Maratonu'nun altın kategoride olduğunu ve belli şartları bulunduğunu söyleyen Özbayraktar, "Elit atlet bulunması gerekiyor. 8 farklı ülkeden 8 elit atletin olması gerekiyor ama bizim şuan 79 elit atletimiz var bunların 19'u Türk kayıt yaptıran son durumu söylüyorum arta da bilir bu. Onun için bizim elit atlet sorunumuz yok. Ciddi bir yarış ve rekabet olacak diye düşünüyorum" dedi.

"SPOR TOTO SÜPER LİG EKİPLERİ ISINMAYA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN KOŞUYORUZ YAZILI TİŞÖRT İLE ÇIKACAK"

Spor Toto Süper Lig ekiplerine bir yazı ile talepte bulunduklarını söyleyen İsmail Özbayraktar şöyle konuştu:

"15 Temmuz Şehitleri İçin Koşuyoruz teması ile yola çıkacağız. Onun için sizler de maça çıkmadan önce ısınmak için giydiğiniz tişörtlerinizde bizim sloganın yazılı olduğu tişörtle ve pankartla çıkar mısınız?" diye rica ettik. Sağ olsunlar bütün futbol takımları olumlu döndü. Olumsuz dönen yok. bundan dolayı da çık mutluyuz, hepsine teşekkür ederiz."

MARATONLARIN START VE FİNİŞ NOKTALARI

42 km (Maraton) : Saat 09.00'da Boğaziçi Köprüsü gişelerinin 300 metre gerisinden başlayacak ve Sultanahmet Meydanı'nda sona erecek.

15 km: Saat 09.00'da Boğaziçi Köprüsü gişelerinin 300 metre gerisinden başlayacak ve Eminönü'nde İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde sona erecek.

10 km: Saat 09.10'da maraton koşusunun 250 metre gerisinden başlayacak, Eminönü'nde İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde sona erecek.

YEŞİL MARATON

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da "Yeşil Maraton" unvanıyla koşulacak maratona katılacak sporcuların 5 TL karşılığında bağışlayacağı fidanlar ormana dönüştürülecek.

MARATON ÖDÜLLERİ

Vodafone 38'inci İstanbul Maratonu Genel Klasmanda erkekler ve kadınlarda kategori birincilerine 50 bin Dolar, Türk sporcularını desteklemek amacıyla ise Maraton Türk Tasnifi birincilerine 20 bin Dolar ödül verilecek.

DHA