Yeni otogar inşaatı 2017’de başlıyor

Yeni otogar inşaatı 2017’de başlıyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Döşemealtı’nda yapılacak yeni otogar inşaatına 2017 yılında başlamayı planladıklarını söyledi. Enerjisini kendi üretecek otogar çağdaş ve modern bir mimari ile inşa edilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’i ziyaret etti. Ziyarette, Büyükşehir Belediyesi’nin Döşemealtı’na taşıyacağı yeni otogar projesi görüşüldü. İki belediye yeni otogar konusunda örnek bir işbirliğine gitti. Yeni otogarın yapılacağı Döşemealtı’ndaki 100 dönümlük alanın mülkiyeti Döşemealtı Belediyesi tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Alanın tapusu Turgay Genç tarafından Başkan Türel’e verildi.

GENÇ’E TEŞEKKÜR

Yeni otogara verdiği destek için Başkan Genç’e teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Bu destek önemli bir işbirliğini ifade ediyor. Siz de toplu iş yerleri ile ilgili bir talepte bulundunuz, biz de elbette dedik. Antalya’da otogar artık şehir merkezinin içinde kaldı. Çevreyolları tamamlanıyor. Otogar, Batı Çevreyolu, Kuzey Çevreyolu’na yakın bir yere taşınmalı. Bu şehir trafiğinin hafifletilmesi adına da önemli. Mülkiyet devriyle bir otogar yapabilme imkanını ortaya çıkardınız için size teşekkür ediyorum” dedi.  

İKTİDAR MUHALEFET İŞBİRLİĞİNE ÖRNEK

Bu işbirliğinin çok daha yüksek bir anlam ifade ettiğini belirten Türel, “Biz, her zaman her yerde söylüyoruz. Biz Antalyamıza hizmet için yola çıktık. İktidar muhalefet ayrımı seçildikten sonra söz konusu değildir. Siyasi parti rozetimizi seçildikten sonra kapıda bırakıyoruz dedik. İşte bunun en güzel şekliyle teyididir yaptığımız iş. İktidar muhalefet işbirliğinin hizmet noktasında en güzel verildiğini herkese göstermek adına da çok önemli” diye konuştu.

BİZE UZATILAN ELİ HER ZAMAN SIKARIZ

Haksız eleştirilere maruz kalmanın siyasetin garip bir cilvesi olduğunu anlatan Başkan Türel, şunları söyledi: “Zaman zaman Büyükşehir Belediyesi olarak muhalefet belediyeleriyle iyi ilişki kuramadığımız iddiasıyla haksız bir şekilde suçlanıyoruz. Bunları kabul etmem mümkün değil. Bize uzatılan eli her zaman tutarız; ama biz elimizi uzattığımızda sıkılı yumrukla bize geliyorlarsa orada bizim yapacağımız bir şey kalmıyor. Önemli olan eylem söylem birliği. Bir taraftan birlikte memlekete hizmet edelim diyeceksiniz, diğer taraftan Büyükşehir’in hizmetlerini provoke etmek için her şeyi yapacaksınız, bunu anlamak mümkün değil. Sizinki gibi samimiyetle işbirliğine açık bir tutum, Antalyamızın kazancı. Burada bizim kazancımızdan önce memleketimizin, milletimizin, Antalyalıların kazancı önemli. Bu noktada bize yapılan haksız eleştirilerin haksız olduğunu bir kere daha teyit etmiş oluyoruz.  İstenildiğinde, samimi olunduğunda iktidar muhalefet ayrımı gözetmeksizin her noktada memleketimize hizmet etme imkanı oluyor. Örnek bir davranıştır buradaki tablo. Hem Döşemealtı’na kazandırılacak olan toplu iş merkezi Döşemealtı’na hayırlı olsun, hem de otogarla ilgili bizim yapacağımız proje Antalyamıza, Döşemealtımıza hayırlı olsun.”

MÜTHİŞ PROJE

Yeni otogar projesinin müthiş bir proje olduğunu söyleyen Menderes Türel, “Ödül alacak bir proje hazırlıyoruz. Enerjisini kendi üretecek otogar fevkalade çağdaş bir mimari ile inşa edilecek. Detayları tam bitmedi. Döşemealtı’na bir değer katacak bir proje olacak. Çağdaş modern mimarinin en güzel örneklerini ortaya çıkaracak proje olacak. Mülkiyet problemi de kalmadı. Projeyi kısa süre inşallah tamamlar 2017 içerisinde de inşaatına başlarız”  şeklinde konuştu.

DÖŞEMEALTI’NA YATIRIM YAĞMURU

Büyükşehir Belediyesi olarak Döşemealtı’nda son derece önemli projeleri ortaya çıkarmaya gayret ettiklerini anlatan Başkan Türel, şu bilgileri verdi: “Antalyaspor tesislerimiz bitti. Önümüzdeki aylar içerisinde resmi açılışını yapacağız. Otogar çok önemli proje olarak Döşemealtı’nda söz konusu olacak. Döşemealtı’yla ilgili en önemli konulardan biri hastaneydi. O da şimdi şehir hastanesiyle çözülüyor. Hemen Kızıllı’da 1500 yataklı hem de çok büyük bir şehir hastanesi kuruluyor. Kepez sınırları içerisinde gözükse de Döşemealtı’na 5 dakikalık mesafede. Onun dışında Kızıllı’da Atık Çevrim tesisimiz ile ilgili temel atmayı 1 ay içerisinde düşünüyoruz. Orada da bütün sorunları çözdük.  Döşemealtı’nda şu anda tam olarak netleşmeyen hipodrom yatırımı var. Onu da inşallah Döşemealtı’na kazandırmak gibi bir niyetimiz var.”

DEV ULAŞIM YATIRIMLARI

Kömürcülerdeki mülkiyet sorununu da Kömürcülere özel bir yasa maddesi düzenleyerek çözdüklerini kaydeden Başkan Türel, şöyle devam etti: “Kömürcülere vermiş olduğumuz sözlerin yerine getirilmesi açısından çok önemliydi. Kömürcülere hayırlı olsun. Ulaşım aksları itibari ile de müthiş yatırımlar Döşemealtı’nda gerçekleşiyor. Tabi otogarın burada olması bu anlamda da ifade ediyor. Batı çevreyolu bu sene içerisinde bitiyor. Döşemealtı’na çok iyi hizmet edecek yollardan bir tanesi olacak. Kuzey çevre yolu hızla ilerliyor. Bizim Varsak üzerinden giden alternatif çevre yolu da zannediyorum 2017 içerisinde inşallah başlar. Bizim zaten Döşemealtı’na gelen istikametindeki çalışmalarımızın ihalesi yapıldı, devam ediyor. Orada Altınova Bulvarı’nın devamında Toptancı Hal’in yanından Varsak’a doğru gelen ciddi bir yol çalışması yapılıyor. Yolu Varsak’a kadar biz getirdikten sonra Korkuteli Kavşağı’na kadar olan 3 kilometrelik kısmını Karayolları yapacak. Tamamlandığında hiç kent merkezini görmeden, Korkuteli Kavşağı’ndan Varsak’a, yeni yaptığımız Altınova bulvarından havaalanı kavşağına ve Alanya- Antalya karayoluna çok rahat bağlanabileceksiniz.”

Çubukbeli’nin tünelle geçileceğini kaydeden Türel, Burdur yolu üzerinde de 6 köprülü kavşak yapılacağını söyledi. Başkan Türel, bu 6 köprülü kavşak ile artık Korkuteli Kavşağı’ndan çıkıldığında hiçbir trafik ışığı olmadan Çubukbeli’ni de geçerek Bucak istikametine devam edilebileceğini müjdeledi.

BİZ DE ÇOK MEMNUNUZ

Yeni otogarın Döşemealtı’na yapılmasını önemsediklerini ifade eden Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, şöyle konuştu: “Çünkü Döşemealtı, Batı Çevreyolu ve Doğu Çevreyollarının dağılım noktası. Otogarın yukarıya alınması bu noktada önemliydi. Otogarın Döşemealtı’nda olması bölgenin gelişimi anlamında çok büyük katma değer sağlayacak. Otogar alanı olarak biz de üzerimize düşen görevi yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Toplu işyeri planlamamıza verdiğiniz destekten dolayı da teşekkür ediyorum. Döşemealtı Antalya’nın en hızlı gelişen bölgelerinden biri. Siyasi parti gözetmeksizin ortak kararlar almak, bölgemizin kalkınması için çok önemli. Biz de çok memnunuz.”