Yerköy Ve Sorgun’da Salıklı Yaşam Yürüyüşü Düzenlendi

Yerköy Ve Sorgun’da Salıklı Yaşam Yürüyüşü Düzenlendi

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Yerköy ve Sorgun Devlet Hastanesi çalışanları 7-13 Nisan Dünya Sağlık Haftası etkinlikleri kapsamında "Sağlıklı...

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Yerköy ve Sorgun Devlet Hastanesi çalışanları 7-13 Nisan Dünya Sağlık Haftası etkinlikleri kapsamında "Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" düzenledi.

Yerköy Devlet Hastanesi önünden başlayan, istasyon meydanında son bulan yürüyüşe, Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök, Cumhuriyet Savcısı Semih Şimşir, Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca, Yerköy Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ümit Öztürk, Yerköy İlçe Emniyet Müdürü Hakan Pakel, sağlık çalışanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşte katılımcılara şapka ve sonrasında meyve suyu ve kek ikramında bulunuldu.

Yerköy Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ümit Öztürk, devlet hastanesi olarak 7-13 Nisan tarihleri arasında kutlanan "Sağlık Haftası" kutlama etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlediklerini belirterek, "Farkındalık oluşturmak için "sağlıklı yaşam için spor yap" sloganı adı yürüyüş organizasyonu düzenlemiş bulunmaktayız. Biz sağlık çalışanları olarak, Yozgat'ta ve Yerköy'de sağlık kurum ve kuruluşları olarak sağlık hizmetlerini halkımıza büyük bir özveriyle sunuyoruz. Sağlıklı bir hayat insanların vazgeçemeyeceği temel hakkıdır. İnsanların daha sağlıklı ve daha mutlu yaşam sürmesine hizmet etmeyi amaçlayan tıp bilimi geçmişten gelen tüm birikimleri de kullanarak sürekli ilerleme içinde olmuştur. Sağlık hizmetleri alanında yürütülen çalışmalar ülkelerin gelişmişliği ve kalkınmışlığı bakımından önemli bir göstergedir. Vatandaşlara hizmet için gece gündüz demeden görev yapan sağlık çalışanlarının, Dünya Sağlık Haftasını kutluyorum" dedi.

Sağlık Haftası nedeniyle yapılan etkinliklere katılan ve açıklama yapan Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca'da Sağlık Bakanlığının yayınlamış olduğu Sağlık Eylem Planında Sağlıklı Yaşam Kültür farkındalığını oluşturmak için kurumlarımızda yürüyüş etkinlikleri düzenlediklerini ifade ederek, "Sağlık alanında sosyal projeler, bireylere sağlığın önemini vurgulamak, sağlığın devamlılığı noktasında önemli çalışmalardır. Her birey bizim için önemlidir, her sağlıklı birey de ülkemiz için önemlidir. Yaptığımız sosyal projelerde emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Sorgun Devlet Hastanesi yöneticileri ve çalışanları sağlık haftası nedeniyle Sağlık Yaşam Yürüyüşü düzenledi.