Yerli otomobilden sonra yerli iPhone (!)

Yerli otomobilden sonra yerli iPhone (!)

Yerli otomobilin 'çakma' çıkmasının ardından sosyal medya yerli iPhone tasarımı ile yıkıldı.

TÜBİTAK öncülüğünde geliştirilen prototip otomobilin koltuğuna Ankara’da trafiğe kapalı alanda geçen Bakan Işık, sosyal medya hesabı Twitter’dan “TÜBİTAK öncülüğünde geliştirdiğimiz Yerli Otomobilimizin prototip fotoğrafını (Kamuflajlı) milletimizle paylaşıyorum. Yerli otomobilimizi 3 farklı motor teknolojisi ile geliştiriyoruz. Elektrikli araç, menzili uzatılmış elektrikli araç, konvansiyonel araç. Hedefimiz; 2020′den önce yerli otomobilimizi yollara çıkararak insanımızın kullanımına sunmak.” açıklamasını yaptı.

YERLİ OTOMOBİL CADILLAC’IN KOPYASI TARTIŞMASI

Yerli otomobilin ilk görselinin kamuoyuna yansıması tartışmaları da alevlendirdi. Yerli otomobilin Cadillac BLS modeline benzemesi “yerli otomobil kopya çıktı” tartışmalarına neden oldu.

1-20151014160801.jpg2-20151014160801.jpg
a1-043.jpga2-021.jpg

Tüm bu tartışmalar sosyal medyada da geniş yankı buldu. Yerli otomobil tanıtımı ile ilgili binlerce espri ve Caps sosyal medyayı adeta salladı.  Bunlardan en dikkat çekeni ise “yerli iPhone” oldu.

iPhone üzerine ‘yerli otomobil prototibi’nde olduğu gibi ‘boyama’ yapan bir vatandaşın “Bu da yerli İphone”   paylaşımı twitter ve facebook’ta paylaşım rekorları kırdı.

a-544.jpg