Ygs’de Tunceli Başarısı

Ygs’de Tunceli Başarısı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı'nda Türkiye birincisi olan Tunceli, Yüksek Öğrenime Geçiş (YGS) Sınavı'nda da Türkiye'nin en başarılı...

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı'nda Türkiye birincisi olan Tunceli, Yüksek Öğrenime Geçiş (YGS) Sınavı'nda da Türkiye'nin en başarılı illeri arasında yer aldı.

Tunceli'nin YGS başarısına ilişkin yazılı bir değerlendirme yapan Vali Osman Kaymak, "2015-2016 YGS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından Tunceli'de son üç yılın en başarılı sınav sonuçları ortaya çıkmıştır. Alınan sonuçlara göre Tunceli YGS sınavında ciddi bir sıçrayışla en başarılı iller arasına girmeyi başarmıştır. 6 puan türünde de önceki yıllara göre gözle görülür bir artış meydana gelmesi, Tunceli'nin TEOG başarısının ardından ortaöğretimde de başarılı bir il olduğunu göstermiş oldu. Son yıllarda ilköğretim okullarının TEOG başarısı ile gündemde olan, her yıl bu başarısını arttırarak sürdüren Tunceli, ilköğretimden gelen başarıyı ortaöğretimde de yakalamayı başardı. İlin bu sınavlardaki mevcut başarısını korumak ve daha da arttırmak için eğitime yapılan yatırımların ve desteğin karşılığını almanın memnuniyeti içerisindeyiz. İlde eğitime önem veren bir yapının varlığı, veli duyarlılığı, eğitim yatırımlarının hız kesmeden devam etmesi gibi faktörlerin etkisiyle, ilköğretim sınav başarısında oldukça güçlü bir durumdayız. Bununla beraber 2015-2016 yılı YGS sonuçlarının açıklanmasının ardından, ortaöğretim sınav başarısında da aynı konuma gelmiş durumdayız. YGS 1, YGS 2, YGS 3, YGS 4, YGS 5 ve YGS 6 puan türlerinde ve ders ortalama net sayılarında büyük artış olmuştur" dedi.

Yakalanan başarıyı kalıcı hale getirmenin önemine vurgu yapan Kaymak, "Tunceli halkının ve il yöneticilerinin eğitime verdikleri önem ve destekle TEOG sınavında gösterilen başarıyı ortaöğretimde yapılan YGS sınavında da gösterme hedefi gerçekleşmiş olup, bu başarıları kalıcı hale getirmek de başlıca sorumluluklarımızdan biridir. Tunceli'nin eğitimdeki liderliğini kaptırmak istemiyoruz. Tüm bu başarılarda, göstermiş oldukları duyarlılıklarıyla eğitim hayatımızın en güçlü ayaklarından biri olan velilerimize, her daim büyük bir özveri ile çalışan öğretmenlerimize ve il idarecilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.