Yılbaşı için alternatif bir Avrupa rotası: Portekiz

Yılbaşı için alternatif bir Avrupa rotası: Portekiz

Bu sene yılbaşını Portekiz’de karşılamak ister misiniz?

Avrupa'nın en batı ucundaki konu­muyla tarih boyunca pek çok halkın kaynaştığı Portekiz’de, denizciliğin şekillendirdiği şaşaalı bir kültürün, yerel lezzetlerin ve Portekizlilerin romantik mizacının yansıması ezgilerin eşliğinde yılbaşını karşılayın.

Portekizli denizci Vasco de Gama, 1497’nin Temmuz ayında Lizbon’dan demir aldığında, sadece ülkesinin değil dünyanın da tarihini değiştirecek bir yolculuğa çıktığını bilmiyordu. Afrika’nın güney ucu Ümit Burnu’nu aşarak yaklaşık 1 yılın nihayetinde Kerala’da karaya ayak bastığındaysa, Hindistan’a ulaşan ilk Avrupalı kâşif oldu.

Yılbaşına özel olarak 27 Aralık 2016 - 1 Ocak 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilmek üzere kurgulanan PORTEKİZ’DE YILBAŞI gezisi, kültürün ve şehirlerin çehresini değiştiren denizcilik etrafında şekillenen bir kültürün şaşaalı döneminin izinden gidiyor. Gezinin rotasındaki, Douro Nehri vadisinde kurulmuş Porto ile eski başkent Guimãraes’in tarihi merkezleri, ülkenin ilk gotik ortaçağ yapısı olan ve 13. yüzyılın sonunda ülkenin en güçlü manastırı konumuna ulaşan Alçobaça, Lord Byron’ın bir arkadaşına yazdığı mektupta “Burası dünyadaki en güzel kasaba olabilir,” dediği sayfiye yeri Sintra, Vasco de Gama’nın seyahate çıkmadan önce başarı için dua ettiği Jeronimos Manastırı ve bu keşif seferinin dönüşünü kutlamak için inşa edilmiş Belem Kulesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor.

Tarihi Romalılara, hatta belki de Fenikelilere kadar dayanan başkent Lizbon, sevimli ortaçağ kentleri Obidos ve Nazare, kraliyet ailesinin yazlarını geçirmesiyle ünlenen Carcais ve Üsküdar doğumlu olup II. Dünya Savaşı döneminde Lizbon’a yerleşen, 20. yüzyılın en önemli koleksiyonerlerinden Calouste Gulbenkian’ın antik ve modern sanat eserlerinden oluşan etkileyici koleksiyonunun sergilendiği Gulbenkian Müzesi de sizi etkisi altına alacak. Portekiz’e özgü tatlarla renklenecek bu gezi, Avrupa’da alternatif bir yılbaşı programı yapmak isteyenler için birebir!