Yıldırım ve Merkel'den kritik görüşme !

Yıldırım ve Merkel'den kritik görüşme !

Başbakan Binali Yıldırım, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüştü.

Almanya Başbakanı Merkel, Başbakan Binali Yıldırım'ı arayarak başbakanlık görevini üstlenmesi nedeniyle tebriklerini ve başarı dileklerini iletti. 

Başbakanlık'tan konuya ilişkin yapılan açıklamada 1915 olaylarına ilişkin Alman Parlamentosu'nda görüşülmesi planlanan yasanın da gündeme geldiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

BAŞBAKAN YILDIRIM: ENDİŞEYLE İZLİYORUZ

"Almanya Parlamentosu'nda 1915 olaylarına ilişkin mesnetsiz ve haksız siyasi yargılar içeren girişimin gerek hükümetimiz, gerekse ülkemizde ve Almanya'da yaşayan milyonlarca Türk vatandaşı tarafından endişeyle izlendiğini, Almanya Hükümetinin ve parlamentosunun bu konuda sağduyulu bir yaklaşım sergilemesini beklediğimizi vurgulamıştır. 

"AB TARAFININ YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRMESİNİ DİLİYORUZ"

Sayın Başbakanımız ayrıca, ülkemizin AB ile son dönemde uygulamakta olduğu göç konusundaki mutabakat konusunda irademizin devam ettiğini, ülkemizin üzerine düşen hususları yerine getirdiğini, AB tarafının Suriyeli göçmenlere yönelik vadettiği mali yardımlar başta olmak üzere, vize serbestisi gibi konularda yükümlülüklerini yerine getirmesini dilediğimizi bildirmiştir.

Görüşmede, terörle mücadele ve yasadışı göçün önlenmesi bağlamındaki işbirliği konuları da ele alınmıştır. Şansölye Merkel ülkemizin PKK dahil tüm terör örgütlerine karşı yürüttüğü mücadeleyi desteklediklerini, öte yandan yasadışı göçle mücadele amacıyla ülkemiz ve AB arasındaki işbirliğinden memnuniyet duyduğunu dile getirmiştir. Sayın Başbakanımız, Almanya ve AB üyesi diğer ülkelerin terörle mücadelede ülkemizle işbirliğini güçlendirmeleri yönündeki beklentimizi ifade etmiştir."

Cihan