Yılların Arkadaşları Şampiyonluk İçin Yeniden Parkede

Yılların Arkadaşları Şampiyonluk İçin Yeniden Parkede

Eskişehir'de aynı mahalleden arkadaş olan ve uzun yıllar birlikte aynı takımda forma giyen voleybolcu 12 kadın, TVF tarafından düzenlenecek Veteranlar Şampiyonası için tekrar bir araya geldi - Kendilerine "Filenin Valide Sultanları" adını veren kadınların


ESKİŞEHİR (AA) - ERGÜN HAKTANIYAN - Eskişehir'de uzun yıllar birlikte aynı takımda forma giyen ve kendilerine "Filenin Valide Sultanları" adını veren voleybolcu 12 kadın, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından düzenlenecek Veteranlar Şampiyonası'nda birincilik mücadelesi verecek.

TVF tarafından bu yıl ikincisi yapılacak şampiyona için bir araya gelen "Filenin Valide Sultanları", bir yandan boş vakitlerinde salonda çalışmalarını sürdürürken bir yandan da geçmişi yad ediyor.

Oyunculardan Süheyla Çatma, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilki geçen yıl gerçekleştirilen şampiyona için arkadaşlarıyla yeniden bir araya gelmekten dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Takımdaki oyuncuların hepsinin aynı semtten yıllar öncesine dayalı arkadaşlıkları bulunduğunu dile getiren Çatma, "Hepimiz de geçmişte voleybol oynadık. Uzun yıllar aynı takımda forma giydik. Yıllar içinde voleybolu bıraktık, evlendik, çocuklarımız dünyaya geldi, anne olduk. Daha sonra bu turnuva sayesinde tekrar bir araya geldik. Bizim için bir nostalji oldu. Tekrar antrenmanlara başladık, çalıştık ve turnuvaya katıldık. Geçen sene şampiyonada Türkiye ikincisi olmuştuk. Bu sene de inşallah Türkiye şampiyonu olmak için çalışacağız" dedi.

Çatma, haziran ayında gerçekleştirilecek turnuvaya Eskişehir Veteranlar Takımı olarak katılacaklarını ancak kendilerine "Filenin Valide Sultanları" ismini verdiklerini dile getirerek, "İzmir'de 2-5 Haziran tarihinde yapılacak şampiyona için haftada iki gün bir araya gelerek, hem antrenman yapıyoruz hem de geçmiş yılları anıyoruz. En büyük destekçilerimiz de ailelerimiz" diye konuştu.

Takım oyuncularından Gülten Hükmen ise şampiyona hazırlıklarını hem heyecanlı hem de neşeli sürdürdüklerini ifade etti.

Yeniden bir arada olmanın kendileri için çok farklı olduğunu anlatan Hükmen, şunları kaydetti:

"Geçen sene turnuvaya gittiğimizde eski yıllara döndük. Hepimiz sanki hiç evlenmemişiz, çocuklarımız olmamış gibi 20'li yaşlara dönüp tekrar o heyecanı yaşadık. Şu anda da aynı duyguyla antrenmanlara devam ediyoruz. Çoğumuz çocuklarıyla antrenmanlara geliyor. Yaklaşık 35 yıl sonra bir araya geldik. Ben 30 yıl önce voleybolu bırakmıştım. Geçen sene başladım şampiyona için. 35 yıl sonra hedefimiz yine Türkiye şampiyonluğu. Geçen sene ucundan kaçırdık ama bu sene hedefimiz şampiyonluğu almak."