Yoga Kursundaki Taciz İddiaları

Yoga Kursundaki Taciz İddiaları

- Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Zorba:"Yoga branşı hakkında basında zaman zaman yer alan olumsuz yazılar bizi üzmektedir ancak bunun ne federasyonumuzla ne de büyük yoga camiasıyla ilgisi bulunmaktadır" - "Federasyon ve Spor Genel Müdürlüğünün olay

ANKARA (AA) - Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Erdal Zorba, medyaya yansıyan "yoga kursunda taciz" iddialarının, federasyon ve yoga camiasıyla ilgisinin bulunmadığını ifade etti.

Yazılı açıklama yapan Zorba, ilgili şahsın, federasyon tarafından düzenlenen yoga eğitmenliği sertifika programında, eğitmenin tacizine uğradığını savunarak savcılığa suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili, "Yoga branşı hakkında basında zaman zaman yer alan olumsuz yazılar bizi üzmektedir ancak bunun ne federasyonumuzla ne de büyük yoga camiasıyla ilgisi bulunmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Tarafların, yaklaşık iki yıl önce birlikte çalıştıklarını, aralarında husumet başlamasıyla ayrıldıklarını kaydeden Zorba, şöyle devam etti:

"Bu bölünmüşlük yoga branşı konusunda basına olumsuz haberlerin yansımasına sebep olmuştur. Bu durumun ne yoga branşıyla ne de federasyonumuzla bir ilişkisi vardır. Maalesef bu küçük grupların hırsı, kini, husumeti, yoga camiasına, federasyonumuza ve en çok da hepsinden masum olan yoga seven ve öğrenmek isteyen vatandaşlarımıza zarar vermektedir.

Olaylar sonucunda Spor Genel Müdürlüğüne veya federasyona intikal etmiş adli bir uygulama ve mahkeme kararı yoktur. Önceden de karşılıklı birçok suçlama ve iddia olmuş, her iki grup için federasyondan uzaklaştırmalar talep edilmiştir. Karşılıklı davalar sonuçlanıp da Türk adaleti tarafından suçu sabit görülmemiş hiç kimseyi veya grubu federasyondan uzaklaştırmamız mümkün değildir."

Federasyon ve Spor Genel Müdürlüğünün olayla ilgili incelemelerini sürdürdüğünü belirten Zorba, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Türkiye'de yoga yapılan 400'e yakın salon var. Resmi olarak federasyonumuza başvuran 4 salonumuz bulunmakta. Federasyonumuzdan 400 kişi antrenörlük belgesi almış. Bu sayıların üzerine diğer branştaki kursiyerleri de ilave ettiğimizde büyük bir kursiyer sayısına ulaşılmaktadır. Tüm bu kursiyerlerimiz arasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını dikkate alırsak bu olayın birkaç kişinin bireysel meselesi olduğu açık ve net olarak görülmektedir."