Yönetim danışmanlığında yeni dönem

Yönetim danışmanlığında yeni dönem

Diyalog Akademi Kurucusu PhD. Pdr. Abdulrezzak Çil, CEO’ların eşleriyle birlikte danışmanlık almaya başladığını açıkladı.

Yönetim danışmanlığı alırken eş zamanlı olarak aile danışmanlığı da alan CEO’ların arttığına dikkat çeken söyleyen Diyalog Akademi Kurucusu PhD. Pdr. Abdulrezzak Çil, kurumsal yönetim danışmanlığı süreci ile ailenin ayrılamaz bir bütün olduğunu söyledi. Yönetim danışmanlığı paradigmalarının değiştiğini belirten Çil, kariyer ve aile yaşantısının bütünleşik ele alınması gerektiğini ve bu modelin CEO’ların başarılarına olumlu yansıdığını ifade etti.

“Mutlu aile, başarılı kariyer” prensibi ile danışmanlık sektörüne iddialı bir giriş yapan ve sektör lideri olmaya aday Diyalog Akademi Eğitim ve Danışmanlık, Türkiye’de yönetim danışmanlığı alanında bilinç yaratmak, tüm kurumsal yapılarda risk yönetimi kültürünü geliştirmek, kurumsal stratejilere, hedeflere, operasyonlara, insan kaynaklarına, paydaşlara etkisini ve kurumsal sürdürülebilirliğe ve performansa katkısını vurgulamak amacıyla şirketlerin hayat döngülerinde yüksek önem taşıyan konularda farkını ortaya koyarak bütünsel bir bakış açısıyla firmalara ışık tutuyor.

Aile yaşantısı ve kariyer yaşamına bütünsel bir bakış açısı ile yaklaşılması gerektiğini ifade eden Çil şöyle konuştu:

“Birbiriyle de ilişkili olduğu için birbirinden ayırmadan bütün bakan bir eğitim danışmanlık firması genelde Türkiye\'yi ve bu alanda faaliyet yapan firmaları incelediğimiz zaman parçalı yaklaşıyorlar ama biz bütünden hareket ediyoruz. Belki bütünden parçaya doğru gitmek istiyoruz. Burada bütün Türkiye\'de genelde şirketlerin yönetiminde bulunan yöneticilerin ya da şirketlerin tepsinde bulunan insanlar üzerinden gitmek istiyoruz. Buradaki ana hedefimiz de şu o bireye çözüm üretirken onun ailesine, onun birlikte çalıştığı mesai arkadaşlarına, onun sosyal çevresine ve kişisel gelişimine katkı üretmeyi hedefliyoruz. Eğer biz bunu sağlayabilirsek 360 derece bir koçluk yapmış oluruz. Bir anlamda bunun sektördeki karşılığı yaşam koçluğu olarak tanımlanıyor. Biz yaşamın her boyutuna dokunmayı hedeflediğimiz için faaliyet alanımızı geniş tutmuş durumdayız”

Sektörde basamakları hızlı adımlarla tırmanan Diyalog Akademi’nin başarısının sırrını ise Çil şöyle açıkladı: “Şirket danışmanlığından ergen danışmanlığına, aile danışmanlığından cinsel danışmanlığa varana kadar geniş perspektifte konuyu ele alıyor. Çünkü hayatı mutlaka bir bütün olarak değerlendirmek lazım İnsanın problemlerinin de birbiriyle ilişkisi olduğunu düşünüyoruz. Bu ilişki içerisinde insanların psikolojik iyi oluş hallerini sağlayabilirsek ve bu süreçte eğitim ve danışmanlık firması olarak destek verirsek hem bireye dair çözümler üretmiş oluruz. Hem de onu iş dünyasında başarılı olması için yeterli doneleri ona vermiş oluruz. Yani slogan olarak \'mutlu aile başarılı kariyer\'... İş dünyasında başarılı ve mutlu olanın evinde de başarılı ve mutlu olacağını düşündüğümüz gibi evinde ailesiyle ve akraba çevresiyle mutlu ve başarılı ilişkiler kurabilen insanların iş dünyasında da başarılı olacağını düşünüyoruz. Bununla alakalı problem çıkmadan önleyici bir danışmanlık mantığıyla, pozitif psikolojiden konuya bakıyoruz.”