Yönetmen Erol Mermerin cenazesi toprağa verildi

Yönetmen Erol Mermerin cenazesi toprağa verildi

İSTANBUL (AA) - Akciğer kanseri nedeniyle 60 yaşında vefat eden yapımcı, yönetmen ve senarist Erol Mermer'in cenazesi, İstanbul'da defnedildi.Mermer için Eyüp Sultan Camisi'nde ikindi vakti...

İSTANBUL (AA) - Akciğer kanseri nedeniyle 60 yaşında vefat eden yapımcı, yönetmen ve senarist Erol Mermer'in cenazesi, İstanbul'da defnedildi.

Mermer için Eyüp Sultan Camisi'nde ikindi vakti cenaze namazı kılındı.

Namaza Mermer'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra yönetmen Mesut Uçakan, sinema eleştirmeni ve yazar İhsan Kabil, senarist Mehmet Uyar, araştırmacı-yazar Mehmet Nuri Yardım ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Erol Mermer'in cenazesi, Eyüp Sultan Mezarlığı'nda toprağa verildi.

- Erol Mermer'in özgeçmişi

"Vefa" (1993), "Kimsesizler" (1994), "Sevginin Bittiği Yer" (1993) ve "Annemi İstiyorum" gibi film ve dizilerin yapımcılığını, senaristliğini ve yönetmenliğini yapan Erol Mermer, 1955 yılında Konya'nın Karabağ kasabasında doğdu.

İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Grafik Bölümü'nden mezun olan Mermer, mesleğe, Para-Kredi Ekonomi dergisinde grafiker olarak başladı. Bir dönem Türkiye gazetesinde grafik servis şefi olarak görev yapan Mermer, 1993-2000 yılları arasında TGRT'de yönetmenlik, yapımcılık ve drama müdürlüğü görevini üstlendi. Evli olan Mermer'in bir çocuğu bulunuyor.