Yörex Türkiye Turunda

Yörex Türkiye Turunda

Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde TOBB'un desteğiyle bu yıl 5'incisi 22-26 Ekim 2014 tarihlerinde Antalya EXPO Center'da düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı'nın (YÖREX) hazırlık çalışmaları devam ediyor.

- Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde TOBB'un desteğiyle bu yıl 5'incisi 22-26 Ekim 2014 tarihlerinde Antalya EXPO Center'da düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı'nın (YÖREX) hazırlık çalışmaları devam ediyor.

Antalya Ticaret Borsası heyeti, Ankara Ticaret Borsası Başkanı Faik Yavuz'u ziyaret ederek 5'inci YÖREX hakkında bilgi verdi. ATB heyeti, Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun YÖREX'e verdiği desteği hatırlatarak, Başkent Ankara'nın bütün ilçeleri ve yöresel değerleriyle fuarda yer almasının önemine dikkat çekti.

Ankara Ticaret Borsası Başkanı Faik Yavuz, Antalya Ticaret Borsası'nın Yöresel Ürünler Fuarı'yla yerel değerlere sahip çıktığını belirterek, "İlki 2010 yılında düzenlenen YÖREX başarılı bir şekilde büyüyerek yoluna devam ediyor. Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır ve yönetim kurulu üyelerine böyle bir organizasyona imza attıkları için teşekkür ediyorum. İlk kez Türkiye'de değişik yörelerin ürünlerini alıp piyasaya çıkardılar" diye konuştu.

Anadolu'nun çok sayıda yöresel ürüne sahip olduğunu belirten Faik Yavuz, "Biz bunları ortaya çıkarıp dünyaya tanıtmak zorundayız. ABD, İtalya'da bunun örnekleri var. Siz ürünlerinizi tanıtmazsanız insanlar gelip sizin ürününüzü bulup çıkarmaz. Ne yapmak lazım, bunları tanıtacak zeminleri hazırlamamız gerekiyor. Böyle bir zemini de Türkiye'de ilk kez Antalya Ticaret Borsası yaptı" diye konuştu.

AB VE ORTADOĞU PAZARINA GİRİLMELİ

Türkiye'nin bazı yöresel değerlerinin AB pazarında yerini aldığını, damak tadı yakın olan Orta Doğu ülkelerinin de yöresel ürünler için iyi bir pazar olabileceğini vurgulayan Faik Yavuz, "Yöresel değerlerimizle bu pazarlara girebiliriz. Böyle içerikli bir fuar mutlaka uluslararası olmalı" dedi.

Ankara Ticaret Borsası'nın ürünleriyle her yıl YÖREX'te yerini aldığını belirten Faik Yavuz, "İlimizdeki oda ve borsalar, küçük üreticiler fuar standımızda yerini alıyor, ürünlerini tanıtıyor. Özellikle küçük üreticileri fuara katılım konusunda teşvik ediyoruz. Bu yıl iyi bir katılımla Ankara'yı YÖREX'te temsil edeceğiz" diye konuştu. Yavuz, coğrafi işaretli Kalecik Karası üzümü, coğrafi işaretli Çubuk turşusu, Beypazarı kurusu, Beypazarı gümüş işlemeleri, Şereflikoçhisar Tuzu, SPA ürünleri ve güzellik ürünleri ile YÖREX'te yer olacaklarını bildirdi.