Yozgat Belediyesi 285 Bin Liraya Yeni Bir İtfayie Aracı Aldı

Yozgat Belediyesi 285 Bin Liraya Yeni Bir İtfayie Aracı Aldı

Yozgat Belediyesi 285 bin liraya aldığı yen bir itfaiye aracıyla makine parkını güçlendirdi.

Yozgat Belediyesi 285 bin liraya aldığı yen bir itfaiye aracıyla makine parkını güçlendirdi.

Yozgat Belediyesi yeni altığı itfaiye aracıyla, araç sayısı 10'a ulaştı. Yeni alınan itfaiye aracının tanıtımını yapan Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılınçaslan, Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün yılda yaklaşık 700 yangına müdahale ettiğini söyledi.

Hedeflerinin 40-50 metrelik bir merdivenli aracı itfaiye müdürlüğüne kazandırmak olduğunu ifade eden Başkan Yardımcısı Kılınçaslan, "40-50 uzunluğunda merdivenin bulunan itfaiye aracının maliyeti çok yüksek. Belediyenin bütçesi ve imkanları buna el vermiyor. 2 milyon liranın üzerinde olan bu aracı bir şekilde belediyemize kazandırmak istiyoruz. Merdivenin 20 katlı yere yetişmesi ve 20 kata ulaşan merdivende çalışmak mümkün değil. Ama böyle bir araç almayı düşünüyoruz" dedi.

Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde bulunan itfaiye araçlarının merdiveninin 7-8 kata kadar ulaştığına değinen Başkan Yardımcısı Kılınçaslan, " 7- 8 kattan yüksek binalarda, binanın kendi yangın sündürme sistemlerinin olması gerekiyor. Belediye olarak yangın söndürme sistemi olmayan binalara da iskan vermiyoruz. 8'inci kattan sonra binaların kendi söndürme sistemlerinin olduğu itfaiye personelimiz sadece ekipman olarak kullanıyor. 8 Kat ve üzeri binalarda hidrofor, yangın söndürme dolaplarının bulunması gerekiyor" diye konuştu.

Yeni alınan itfaiye aracının 285 bin liraya alındığını 6 ton su kapasitesi bulunduğunu vurgulayan Kılınçaslan, "Yeni itfaiye aracımız aynı zamanda toz ve köpük ile yangına müdahale edebilmektedir. . Yeni alınan araç dışında araçlarımızın en yenisi 2008 model, normal şartlarda eski bir araç değil ama itfaiye için eski bir araç olarak görülüyor. Biz imkanlar ölçüsünde bunları yenilemeyi filomuza yeni araçlar katmayı düşünüyoruz. İtfaiye müdürlüğümüzde 35 personelimiz var 3 ekip çalışıyoruz. Personelim tam anlamıyla yeterli değil ama bizim müdahalede sıkıntımız yok. Çok büyük yangın olduğunda arkadaşlarımız koordineli şekilde yetişip müdahaleye katılıyor" ifadelerini kullandı.

Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürü Eyüp Albayrak,8 kat ve üzerinde bulunan binaların tamamında yangın söndürme sisteminin bulunup bulunmadığı konusunda inceleme yaptıklarını belirterek, "Yaptığımız denetimlerde 48 eski binada eksiklik tespit edildi. Bu eksiklikler bina yönetimlerine bildirildi ve 70 gün bir süre tanındı. On gün sonra tekrar denetim yapıp eksiklerin giderilip giderilmediğini kontrol edeceğiz. Vatandaşımız bu konuda çok duyarlılar. Yeni binalarda bir sıkıntı yok" diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından belediye itfaiye erleri yeni aracı çalıştırıp su sıkarak basın mensuplarına tanıttı. Bir basın mensubu da hortum ile basınçlı su sıkmanın nasıl olduğunu test etti.