Yozgat’ta Aday Öğretmenlere Milli Eğitim Müdürlüğü Tanıtıldı

Yozgat’ta Aday Öğretmenlere Milli Eğitim Müdürlüğü Tanıtıldı

Yozgat'a atanan aday öğretmenlere İl Milli Eğitim Müdürlüğü bölümleri tanıtıldı.

Yozgat'a atanan aday öğretmenlere İl Milli Eğitim Müdürlüğü bölümleri tanıtıldı.

Yozgat Milli Eğitim Müdür yardımcısı Fatih Erdoğan rehberliğinde aday öğretmenler Milli Eğitim Müdürlüğü binasında bulunan tüm bölümleri tek tek gezerek hangi bölümde hangi tür işlerin yapıldığını birebir görüp bilgi edindi.

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, aday öğretmenleri makamında ağırladı. Milli Eğitim Müdürü Kuş, aday öğretmenlerin bağlı olduğu kurumun işleyişi hakkında bilgi almak ve burayı tanımak amaçlı tüm bölümleri gezdiğini ve işin arka mutfağında neler olup bittiğini işleyişin nasıl ilerlediğini gördüklerini belirterek, " Burası kurumumuzun bir nevi onay merciidir. Daire de yazılan tüm yazıları elektronik imza sistemi ile benim onayıma düşer ve ben imzaladıktan sonra gitmesi gereken kurumlara gider" dedi.

"Bu mesleği severseniz müthiş keyif alırsınız" diyen Kuş, "Bu mesleği çok sevin ve benimseyin. Ekeceğiniz her tohum bir zaman sonra büyük ağaçlar olup size meyve vereceklerdir. Bir öğrenciye, onu okulda başarılı yapan şeyin ne olduğunu sorduğunuzda, size muhteşem yeni bir kitap ya da harika bir eğitim film serisinden bahsetmeyecektir. Alacağınız yanıt çoğunlukla şu olacaktır, "Hep Ahmet öğretmenim sayesinde. Çünkü o benden hiç vazgeçmedi." Sizden de hiçbir öğrencinizden vazgeçmemenizi istiyorum. İlk aşama olarak küçük bir ipucu vermek istiyorum öğrencilerinizin ismini en kısa zamanda öğrenip onlara hep ismiyle hitap edin bunun geri dönüşünü mutlaka sınıf yönetiminde alacaksınız. Öğrenciler öğretmenlerinin en değerli hazinesidir. Ben inanıyorum ki siz bu hazineye olması gerektiğinden daha fazla önem gösterip sahip çıkacaksınız" diye konuştu.

Yapılan sohbetin ardından aday öğretmenler makamından uğurladı.