Yozgat’ta Kutlu Doğum Haftası Coşkuyla Kutlandı

Yozgat’ta Kutlu Doğum Haftası Coşkuyla Kutlandı

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “İslamı doğru anlamak istiyorsak, İslam’ın insana verdiği önemi anlamak istiyorsak bizim bakacağımız örnek Allah'ın Resuldür” dedi.

- Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “İslamı doğru anlamak istiyorsak, İslam’ın insana verdiği önemi anlamak istiyorsak bizim bakacağımız örnek Allah'ın Resuldür” dedi.

Bir dizi gezi ve temel atma törenine katılmak için Yozgat’a gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat Müftülüğü tarafından Yimpaş AVM'de düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katıldı. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yıl Hazreti Peygamberi anma etkinliklerinde "Peygamberimiz ve İnsan Onuru" konusunun gündem yapılarak programların icra edildiğini söyledi. "Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet alemlere rahmettir, uyarıcı ve müjdeci bir peygamberdir" diyen Bozdağ, “Kendi arzuna göre değil Allah'ın vahyine göre konuşandır. En güzel örnekler hep onda vardır. İnsanlık için kurtuluşun reçeteleri onun hayatında, sözlerinde ve onun yaptıklarında vardır. O bütün insanlara düşkündür. Sadece ümmetine değil. Bütün insanların dünyada ve ahirette iyililiğini, huzurunu, refahını isteyendir. O iki cihanın insanın kendisine cennet etmesini isteyen ve bu çerçevede söz söyleyen iş yapan yol gösteren büyük bir liderdir. Büyük bir önderdir. Büyük bir örnektir” dedi.

Peygamberimiz Hz. Muhammed’in yaratılmışların en güzeli ve en şereflisi olduğunu ifade eden Bozdağ, “İslamı doğru anlamak istiyorsak, İslamın insana verdiği önemi anlamak istiyorsak bizim bakacağımız örnek Allah'ın Resuldür. Sadece Kuran’a bakarak İslam da, 'şu şudur bu budur' diye ahkam kesenler oluyor. Bilmemiz lazım ki peygamber ile İslam arasına duvar örmek isteyenler, İslam'ın doğru anlaşılmaması için gayret sarf ediyorlar. Kuran ile peygamber arasına mesafe konulmaz. Biz Kuran'ı ancak peygamber ile doğru anlayabiliriz. Peygamberi de ancak Kuran ile doğru anlayabiliriz. İslam’ı doğru anlamak, doğru öğretmek hem kuranı hem peygamberi doğru anlamakla mümkün olabilir" diye konuştu.

YARIŞMALARDA DERECEYE GİRENLER TABLET BİLGİSAYAR VE ÇEYREK ALTINLA ÖDÜLLENDİRİLDİ

Yozgat Müftülüğü'nün Kutlu Doğu Haftası etkinlikleri kapsamında Peygamber Efendimizle ilgili düzenlediği şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında derece giren 37 kişi, Hayırsever İş Adamı Bilal Şahin tarafından tablet bilgisayar ve çeşitli hediyelerle Belediye Başkanı Yusuf Başer tarafından da çeyrek altınla ödüllendirildi.

Yimpaş AVM’de düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Etkinliğine, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın yanı sıra Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Hayırsever İş Adamı Bilal Şahin, siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.