YPG'li teröristlerin duman oyunu

YPG'li teröristlerin duman oyunu
Güncelleme:

TSK'nın Fırat'ın doğusuna yönelik askeri harekat hazırlığı sürerken, terör örgütü YPG ne yapacağını şaşırdı. Sınırda SİHA'ların görüntü almasını engellemek isteyen teröristler, her yeri ateşe verdi.

Türk Silahlı Kuvvetlerince hudutları ve bölgesinde güvenlik ve istikrarı sağlamak, teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla başarıyla yürütülen Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarının ardından Fırat'ın doğusuna yönelik yeni harekat için de hazırlıklar tamamlandı. TSK, Suriye'nin doğusuna harekat için emri beklerken YPG'li teröristler korkudan ne yapacaklarını şaşırdı. Köşeye sıkışan teröristler JET ve SİHA'ların görüntü almasını engellemek için Akçakale karşısında bulunan Tel abyad'da her tarafı ateşe verdi.

SİHA'YA KARŞI OTLARI YAKTILAR
Türkiye operasyonda kararlılığını sürdürürken bölgeye çok sayıda asker ve zırhlı araç sevk ediliyor. Bölgede sıcak saatler yaşanırken Amerika'nın da Suriye sınırından çekilmesiyle birlikte tek kalan teröristler ne yapacaklarını şaşırdı. Kıskaca alınan YPG'li teröristler Türkiye karşısında çaresiz kaldı. Sınırdan gelen bir görüntüde teröristler SİHA'ların görüntü almasını engellemek için Akçakale karşısında bulunan Tel abyad'da otları ateşe verdi.

TERÖRİSTLER TEL ABYAD'DA OKULLARDA YUVALANIYOR

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), terör örgütü YPG/PKK'nın Tel Abyad'da iki okulu işgal ederek karargaha çevirdiğini bildirdi.

SNHR'nin internet sitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, YPG/PKK'lı teröristler, dün Zeynep Bent el Hüseyin ile Tel Abyad El Şarki okullarını bastı.

Teröristler, iki okulu da Türkiye'nin başlatacağı olası askeri harekat sırasında yuvalanmak için karargaha çevirdi.

YPG/PKK'nın Tel Abyad başta olmak üzere işgal ettiği bölgede operasyon paniği sürüyor.

Üç günlük "seferberlik" ilan eden örgüt, zorla silah altına alma çabalarına hız verdi. Bu amaçla gençlerin Tel Abyad'dan ayrılmasına izin vermeyen teröristler, ilçe merkezindeki evleri işgal ederek buralarda yuvalanıyor.

AA

Etiketler Suriye duman TSK ypg siha