YPG/PKK'dan Mardin'e havanlı saldırı: 2 şehit, 12 yaralı

Güncelleme:

Suriye'nin Derbesiye bölgesinden YPG'li teröristler tarafından Mardin'in Kızıltepe ilçesine düzenlenen havanlı saldırıda 2 sivil şehit oldu, 12 kişi de yaralandı.

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) başlatılan Barış Pınarı Harekatı devam ediyor.

Suriye'de terör örgütü YPG/PKK işgali altındaki bir bölgeden Kızıltepe ilçesinin kırsal Taşlıca Mahallesi'nde sivillerin olduğu noktaya havanlı saldırılar gerçekleştirildi.

Saldırıda yaralanan vatandaşlar bölgeye sevk edilen 112 Acil Servis ekiplerince Mardin'deki hastanelere kaldırıldı.

MARDİN VALİLİĞİ AÇIKLADI: 2 ŞEHİT

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada saldırıda 2 sivilin şehit olduğu belirtildi. 

Saldırıya ilişkin Mardin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "15 Ekim 2019 tarihinde Suriye tarafından PKK/PYD-YPG terör örgütü mensuplarınca ilimiz Kızıltepe ilçesi Taşlıca ve Otluk kırsal mahallelerine siviller hedef alınarak atılan havan ve roket mermilerinin isabet etmesi sonucu, 2 sivil vatandaşımız vefat etmiş, 12 sivil vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız Kızıltepe ve Mardin Devlet Hastaneleri’ne sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Şehit olan sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz" denildi.

Acı haberler peş peşe geldi: 1 şehit, 8 yaralıAcı haberler peş peşe geldi: 1 şehit, 8 yaralı

 

AA

Etiketler saldırı PKK Mardin ypg