Yüksekdağ'a büyük şok ! Eşi gözaltına alındı

Yüksekdağ'a büyük şok ! Eşi gözaltına alındı

OHAL kapsamında çıkarılan kararlarla birlikte bazı kanal ve radyolar mühürlendi ve Figen Yüksekdağ'ın eşi gözaltına alındı.

Olağünüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnameye dayanılarak terör propagandası yaptıkları gerekçesiyle daha önce yayınları kesilen 6 televizyonkanalından dördünün binası mühürlendi. Hayatın sesi ve İMC TV'de ise yayın kesildi. Ekipler İMC TV'ye geldiği esnada spiker Banu Güven periscope yayını yaptı. Yayını kesilen Özgür Radyo'dan ise 18 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın eşi Sedat Şenoğlu'nun da olduğu bildirildi.

Başbakanlık tarafından daha önce kanun hükmündeki kararnameye dayanılarak 'terör propagandası yaptıkları' gerekçesiyle yayınları uydu üzerinden kesilen Zarok TV, Jiyan TV, Azadi TV, Özgür Gün TV'nin binaları bugün mühürlendi. İMC TV ve Hayatın Sesi televizyonlarına giden ekipler ise yayını kararttı.

Diyarbakır'daki 4 televizyon kanalında sayımlar sırasında televizyon çalışanları dışarı çıkartılırken, sayım işlemi televizyon yöneticilerinin gözetiminde gerçekleştirildi. Sayım işleminden sonra çağrılan çilingir ile televizyon binalarının kilitleri değiştirilerek mühürlendi.

İstanbul'da İMC TV'nin binasına ekipler geldiği esnada ise ünlü spiker Banu Güvenperiscope'tan canlı yayın yaptı. Güven yayında, "Burda yıllarımı televizyon yayıncılığına verdi. Burdaki ekiple olmak benim meslek hayatımın en onurlu yıllarını anlatıyor. Burda hergün müthiş bir inançla herkes işine sarıldı" dedi. 

ÖZGÜR RADYO'DAN 18 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Radyo'nun Kadıköy'de bulunan ofisine saat 14.00 sıralarında polis geldi. 

Kapının açılmaması üzerine polisler, kapıyı zorlayarak açtıktan sonra içeri girdi.  

Daha sonra RTÜK, Maliye Bakanlığı yetkilileri ile polisler, radyo ofisinde inceleme yaptı. 

FİGEN YÜKSEKDAĞ'IN EŞİ DE GÖZALTINA ALINDI

Polisler, 9'u kadın 18 kişiyi gözaltına alırken gözaltına alınanlar arasında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın eşi Sedat Şenoğlu'nun da olduğu bildirildi. İşlemlerin ardından Özgür Radyo'nun yayını kesildi.