Yunanistan'a kaçan 8 darbeci farklı yere nakledildi

Yunanistan'a kaçan 8 darbeci farklı yere nakledildi

FETÖ'nün darbe girişimine katıldıktan sonra helikopterle Yunanistan'a kaçan darbeci 8 asker, gözaltında tutuldukları hapishaneden başka bir yere nakledildi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıktan sonra askeri helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 askerin, gözaltında tutuldukları Ferecik Hapishanesi’nden başka bir yere nakledildikleri bildirildi.

Darbeci askerlerin avukatı İlia Marinaki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 askerin güvenlik nedeniyle önlem olarak başka bir yere nakledildiklerini belirterek “Emniyet güçleri önlem olarak askerleri Evros (Meriç) ilinin dışında, ama çok uzak olmayan başka bir yere götürdüler” dedi.

Askerlerin nakledildikleri yeri kendisinin bildiğini ancak açıklamak istemediğini belirten Marinaki, “Bu yeri benim açıklamamın durumuma ters düşeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Marinaki, askerlerin mahkemesiyle ilgili herhangi bir değişiklik olmadığını, Dedeağaç suçüstü mahkemesinde önceki gün ertelenen duruşmanın aynı yerde yarın devam edeceğini bildirdi..

Öte yandan, Yunan basınında çıkan haberlerde ise, helikopterle Türkiye'den kaçarak Dedağaç hava alanına iniş yaptıktan sonra Ferecik Hapishanesi’nde tutulan 8 askerin güvenlik nedeniyle Kavala Emniyet Müdürlüğü Tutukevine nakledildikleri ileri sürüldü.

Helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 asker hakkında Dedeağaç suçüstü mahkemesinde açılan davanın ilk duruşması dün yapılmıştı.

Avukatların talebiyle ertelenen duruşmanın 21 Temmuz Perşembe günü saat 12.00'de görülmesi kararlaştırılmıştı.

AA