Yunanistan'a mesajı ''anladığı dilden'' verdik!

Yunanistan'a mesajı ''anladığı dilden'' verdik!
Güncelleme:

Türk Deniz Kuvvetleri’ne bağlı donanma gemileri, Girit'in Güneyi’nde, Gavdos Adası’nın hemen aşağısında yapılacak askeri tatbikatlar için Milli Savunma Bakanlığı’nın emri ile “Ne - Mutlu - Türküm - Diyene” şeklinde, dört ayrı saha adı için Navtex ilanı yayımladı.

Türk Deniz Kuvvetleri’ne bağlı donanma gemileri, Milli Savunma Bakanlığı’nın emri ile “Ne - Mutlu - Türküm - Diyene” şeklinde, dört ayrı saha adı için Navtex ilanı yayımladı.

Söz konusu ilanın İstanbul’un fethinin yıldönümünde gelmesi dikkat çekti. Öte yandan Yunanistan, daha önce, kendi sahalarına “Konstantinapolis” ve “ Pontus” gibi isimler vermişti.

Türk Deniz Kuvvetleri Seyir Hidrografi ve Oşinografi Daire Başkanlığı, eğitim sahası için Girit'in güneyinde dört bölgede Navtex ilan etti. Belirlenen dört sahada, dün ve bugün (29-30 Mayıs) askeri tatbikat yapılacağı belirtilerek, bu alanların tatbikat için kapatıldığı vurgulandı.

Her bir saha için için verilen kodlar ise mesaj taşıyor. Milliyet'in haberine göre Birinci sahaya NE, ikinci sahaya MUTLU, üçüncü sahaya TÜRKÜM ve dördüncü sahaya da DİYENE başlığıyla Navtex duyurusu yapıldı. 

NAVTEX NEDİR?

Navtex, denizcilere, meteoroloji tahminleri, seyir bilgileri, aciliyet, emniyet ve denizde çalışma yapılan sahalar hakkında bilgi veren haberleşme cihaz sistemidir. Ülkelerin deniz kuvvetleri, denizlerde yapacağı eğitim ve tatbikatların bilgisini önceden bu yolla duyurarak, bu sahalara girilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor.