Yurtta büyük skandal !

Yurtta büyük skandal !

CHP Denizli İl Başkanı Sancar, yetiştirme yurdunda çekildiği iddia edilen fotoğrafları basınla paylaştı.

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, Denizli Yetiştirme Yurdu'nda zihinsel engelli çocuğa kötü muamelede bulunulduğunu iddia etti. Sancar, yurtta çekildiği iddia edilen şiddet görüntülerini basınla paylaştı. Olayın geçen yıl Eylül ayında meydana geldiği, 1 ay önce Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne ulaştırıldığı ve idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Denizli Yetiştirme Yurdu'nda çekildiği iddia edilen şiddet görüntülerini sinevizyonda izletti. Güvenlik kamerası görüntülerinin üzerinden cep telefonuyla çekildiği anlaşılan görüntülerde, yemekhanede kahvaltı yapmak istemeyen zihinsel engelli bir çocuğun boynu, kendisi gibi zihinsel engelli bir erkek tarafından sıkılıyor. Ardından kadın bir görevli gelerek önce çocuğun yemeğini yemesini istiyor. Biraz önce boynu sıkılan çocuk yememekte ısrar edince, görevli tepsiyi çocuğun üzerine fırlatıyor. Tartaklanan çocuğun üzerine yemek dökülüyor ve ardından yemekhaneden çıkıp gidiyor.

BAKANLIĞA SERT TEPKİ

Görüntüleri değerlendiren CHP İl Başkanı Teoman Sancar, "Sayın Bakan, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı'na alınacak 37 psikolog yerine; din görevlisi, şoför ve tekniker doldurmayı tercih ederek oturmakta olduğu makamda yarattığı hayal kırıklığını sürdürüyor. Milletle adeta alay ediyor. Sayın Bakan şimdi size kendi ilinizdeki bir yurtta yaşayan çocuğumuzun nasıl tartaklandığını nasıl itilip kakıldığını, nasıl suratına tabakların çarpıldığını, nasıl üzerine yemeklerin döküldüğünü gösteriyoruz. Her söyleminde sıfır tolerans diyen Sayın Bakan, eğer sizin kendi ilinizdeki yurtta bunlar yaşanıyorsa, ülkemdeki yurtlarda yaşayan çocuklarımızın vay haline" dedi.

'KENDİ EVLADINIZA FİSKE VURULSA RAZI GELİR MİSİNİZ?'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Vali Şükrü Kocatepe ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan'a seslenen Sancar, olayla ilgili soruların yanıtlanmasını istedi. Sancar, "Şimdi sizlere soruyoruz; Kendi çocuğunuza birisi bir tane fiske vursa razı gelir misiniz? Kendi evladınıza birisi gelip boğazını sıksa galesizce (gamsız) seyredebilir misiniz? Şu muameleyi yaşayan çocuk kendi çocuğunuz olsa orada bu çileyi çekerken, bu işkenceyi yaşarken, ağlayarak uyurken, siz evde huzurla uyuyabilir misiniz? İşte Sayın Bakan biz uyuyamıyoruz, bu utanç tablosuna seyirci kalamıyoruz. İçimize sindiremiyoruz. Sizin gibi "bir kereden bir şey olmaz" diyemiyoruz. Çünkü biz Cumhuriyet Halk Partililer ülkemizdeki tüm kimsesiz çocuklarımızı analarımızı, yaşlılarımızı bizim çocuğumuz, bizim anamız, bizim büyükbabamız görüyoruz. Çünkü biz Cumhuriyet Halk Partililer sizin yönettiğiniz bu ülkede aç yatan yaşlımızdan, şiddet gören kadınımızdan, tecavüze uğrayan çocuğumuzdan utanıyoruz, sorumluluk duyuyoruz" diye konuştu.

İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Denizli Yetiştirme Yurdu'nda çekildiği belirlenen görüntülerin geçen yıl Eylül ayında yaşandığı, 1 ay önce Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne ulaştırıldığı ve idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Görüntülerde çocuğun ensesini sıkan kişinin Yetiştirme Yurdu'nda kalan başka bir çocuk olduğu, boğazı sıkılan ve üzerine kahvaltı tepsisi dökülen çocuk ile boynunu sıkan çocuğun da zihinsel engelli oldukları, idari soruşturma kapsamında bakanlıktan müfettiş gönderildiği, zihinsel engelli çocuğun üzerine kahvaltı tepsisini döken görevli kadın G.D.'nin soruşturma kapsamında görev yerinin değiştirildiği öğrenildi. Tartaklanan çocuğun ailesinden şiddet gördüğü için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındığı da belirlendi. Görüntülerle ilgili yetkililerden şu ana kadar açıklama yapılmadı.

Yurtta büyük skandal !

[PAGE]

Yurtta büyük skandal !

[PAGE]

Yurtta büyük skandal !

[PAGE]

Yurtta büyük skandal !