Yusuf Balcı: Zeka’nın Kobi Ve Kamu Kurularına Bu Yılki Desteği 25 Milyon Tl

Yusuf Balcı: Zeka’nın Kobi Ve Kamu Kurularına Bu Yılki Desteği 25 Milyon Tl

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) Genel Sekreteri Yusuf Balcı, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler'i ziyaret ederek 29 Nisan'da AB Projesi'nin imza törenine...

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) Genel Sekreteri Yusuf Balcı, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler'i ziyaret ederek 29 Nisan'da AB Projesi'nin imza törenine davet etti.

Başkan Mustafa Güler'in ZEKA Kalkınma Kurulu Başkanı olarak kendilerine çok büyük destekler sağladığını kaydeden Yusuf Balcı, 2016 yılının planlaması hakkında bilgiler verdi. Balcı, "19 Şubat'ta gerçekleştirdiğimiz Avrupa Birliği projesi toplantımızın ikincisini 29 Nisan'da Afyonkarahisar iğlimiz de gerçekleştireceğiz. Burada imza törenimiz de olacak. Bu nedenle Tavşanlı Belediye Başkanımız Mustafa Güler'i davet etmek için buraya geldik. Bilindiği üzere başkanımız aynı zamanda ZEKA Kalkınma Kurulu Başkanlığı'nı yapıyor. Aynı gün Kalkınma Kurulu toplantımızı da yapacağız. Başkanımız bizleri her zaman desteklemektedir. Projelerimizin önünü açma noktasında desteklerini esirgememektedir. Kendisine teşekkür ediyorum" dedi

2016 yılı çalışma programı hakkında da bilgiler veren ZEKA Genel Sekreteri Yusuf Balcı, bu yıl KOBİ'ler ve kamu kurumlarına 25 milyon TL'lik destekleme sunacaklarını ifade etti. Yusuf Balcı " Bölgede kalkınmışlık farklarını minimize etmek amacıyla koordinasyonu arttırarak yereldeki potansiyeli harekete geçirmek istiyoruz. Araştırmalarımız çerçevesinde mali destek programı hazırlıyoruz. Bu yıl 25 milyon TL'lik mali desteğe çıkıyoruz.Bu kaynağın 15 milyonu KOBİ'lere ayrıldı. 10 milyon da kamu alt yapılarına yöneliktir. Eğitim programlarımıza da başladık, proje sunacak kurumları bilgilendiriyoruz. Tavşanlı'dagerçekleştirdiğimiz bilgilendirmelerin de son derece verimli geçtiğini düşünüyorum. Belediye Başkanımıza tekrar desteklerinden dolayı teşekkür ederim" diye konuştu.

Tavşanlı Belediye Başkanı ve aynı zamanda ZEKA Kalkınma Kurulu Başkanı olan Mustafa Güler ise kalkınma ajanslarının günü birlik destekleme kurumu olarak görülmemesini, önümüzdeki 50 yıllık süreçte hazırlanacak veri tabanının daha kıymetli olacağını kaydetti.

Başkan Mustafa Güler konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "2016 mali destek programı açıklandı. 4 ilde farklı bölgelerde yatırımlar söz konusudur. 25 milyon TL desteğin önemeli olduğunu düşünüyorum. ZEKA kalkınmışlık noktasında KOBİ'lerimizeiyi fırsatlar sunuyor. Ajansımızın faaliyetlerini kısa süreli bir oluşum olarak değerlendirmeyelim. Bölgenin kalkınma konusunda at yapıyı oluşturma, veri toplama, bölge kaynaklarına ulaşma noktasında 50 yıllık süreçte kurumun tecrübe ve birikiminin daha kıymetli olacağını düşünüyorum. Bu arada Genel Sekreterimiz Yusuf Balcı'nın göreve başlamasıyla ZEKA'nın diğer ajanslara karşı bir fark oluşturduğu ortadadır. Farklılık her anlamda hissedilmektedir. Genel Sekreterimize KOBİ'lerimiz adına teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum." (EFE)