Yüzbaşı Murat Eren tahliye oldu !

Yüzbaşı Murat Eren tahliye oldu !

FETÖ'nün kumpas davalarında cezaevinde kalan tek asker olan Yüzbaşı Murat Eren tahliye oldu !

Kamuoyunda "Atabeyler Davası" olarak bilinen davanın tek tutuklu sanığı olan eski Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren, Kartal Açık Ceza ve İnfaz Kurumu’ndan tahliye oldu. Eren cezaevinden çıkar çıkmaz eşine ve kendisini bekleyen yakınlarını sarıldı. Eren, bir gazetecinin "Silahlı kuvvetleri dönecek misiniz?" sorusuna, "Vatan sever, Atatürkçü ve devletçi bireyler olarak yetiştirildik. Tabiki vatan bize ’gel şu görevi yap’ ben uçuş hocasıyım aynı zamanda. Uzun süre ara verdim ama inanıyorum ki çok pilotları yetiştirebilecek yetim hala devam ediyordur. Gönlüm ister bir an önce uçuşa dönmeyi. Silahlı kuvvetlere çağırırlarsa hayır diyemem her halde. Kırgın değilim, devlete küsülmez. İçimde o üniforma aşkı hiç sönmedi benim. Ben hep subay kimliğimi taşıdım, Atatürk’ün askeriyim" ifadelerini kulandı.

Avukat Hüseyin Ersöz Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Askeri Yargıtay, Murat Eren hakkında Yargılamanın Yenilenmesi ve İnfazın Durdurulması Kararı verdi. Murat Eren birkaç saat içinde özgür” ifadelerini kullandı.

Hakkında tahliye kararı verilen Yüzbaşı Murat Eren kumpas olduğu ortaya çıkan Atabeyler davasının tek tuutklu sanığıydı.

Murat Eren için özellikle sosyal medyada serbest kalması için çok sayıda kampanya başlatılmıştı.

screenshot_10-003.png

MURAT EREN CEZAEVİNDEN ÇIKTI

Murat Eren daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Eren, "Özgür olmayı daha henüz tadamadım. Komutanlarım daha tecrübeliler, bunu tatmak her halde biraz süre alacak. Bugün 3 tane şehidimiz vardı Boğaz’da, Güneydoğu’da içeriden hançerlenmesine rağmen, hem emniyet, hem silahlı kuvvetler içeriden ciddi hançer almasına rağmen mücadelelerine devam ediyorlar. Hala şehit veriyoruz. Allahtan rahmet diliyorum onlara. Bu süreçte, sivil, asker, polis, korucu mücadeleyi veren tüm milletimize Allah’tan kolaylıklar diliyorum. Tabiki tarif edilmesi çok zor duygular içindeyim" dedi.

"BU KADAR ÇABUK OLACAĞINI BEKLEMİYORDUM"

Eren, "Ben çıktım, inşallah özgür olduğumu bir an önce hissetmeye başlarım. Ama iki tane daha ast subayımız var içeride, Ali kaya ve Özcan İldeniz. Onlara buradan selam ediyorum, sabırlar diliyorum. Onlarda inşallah bu süreçte bir an önce dışarı çıkacaklar, kalben inanıyorum. Tahliyemi bekliyorum ama bu süreçten önce bekliyordum. 10 senedir uğraştığım bilirkişi raporunu ilk defa 30 Haziran’da Ankara 2. Ağır Ceza mahkemesi ilk defa kabul etti. Oradan ben umutlanmıştım zaten. Ama bu kadar çabuk olacağını beklemiyordum.

Bunun kumpas olduğunu ben biliyordum, fakat diğer insanlar yeni öğrendiler. Bana inan sivil, asker, silah arkadaşlarım, devre arkadaşlarım vardı. Her şeye rağmen maddi, manevi yanımda olan o kadar çok insan varmış ki hiç tanımadığım, kalbin kalbe değmesi olayı ben burada çok güzel yaşadım" diye konuştu.

"KIRGIN DEĞİLİM, DEVLETE KÜSÜLMEZ"

Eren, bir gazetecinin "Silahlı kuvvetleri dönecek misiniz?" sorusuna, "Vatan sever, Atatürkçü ve devletçi bireyler olarak yetiştirildik. Tabiki vatan bize ’gel şu görevi yap’ ben uçuş hocasıyım aynı zamanda. Uzun süre ara verdim ama inanıyorum ki çok pilotları yetiştirebilecek yetim hala devam ediyordur. Gönlüm ister bir an önce uçuşa dönmeyi. Silahlı kuvvetlere çağırırlarsa hayır diyemem her halde. Kırgın değilim, devlete küsülmez. İçimde o üniforma aşkı hiç sönmedi benim. Ben hep subay kimliğimi taşıdım, Atatürk’ün askeriyim" ifadelerini kulandı.

"HER HANGİ BİR GELİŞME OLURSA, DİREK KAÇACAKTIM BURADAN"

Murat Eren, 15 Temmuz Darbe girişimi hakkında da açıklamalarda bulunarak, "Öğrencilerimden yok ama tanıdıklarımdan. İşin aslı, bunu Fethullah Gülen’in ekibinin yaptığını ilk etapta fark ettim. Kıyafetimi giydim, her hangi bir gelişme olursa, direk kaçacaktım buradan ve mücadeleye dışarıda devam edecektim. Bunu telefonla bir kaç arkadaşımıza da söyledim. Teyakkuz da bekliyordum burada. Burada bir kafesin içerisindesiniz en kolay bulacakları kişi burada bendim. Bu mücadeleyi dışarıda kanımın son damlasına kadar devam ettirirdim. öyle bir duygu içerisindeydim, hazır bekliyordum. Kalbi vatan sevgisiyle çarpan hangi görüşte olursa olsun vatandaşı hesaba katmadılar" dedi.

Eren eşide mutlu olduğunu belirtti.

YÜZBAŞI MURAT EREN'İN EŞİ TAHLİYE KARARI ARDINDAN İÇİN CEZAEVİNE KOŞTU

Kumpas davasının tek tutuklu sanığı Yüzbaşı Murat Eren için tahliye kararı verildi. Cezaevi önüne gelen eşi Hande Eren, "Mutlu haberi aldık. Bazı prosedürler var. Burada beklemeye devam edeceğim" dedi.

Atabeyler davası kapsamında tutuklanan ve tahliye edilmeyen tek subay olan eski Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren'in, yeniden yargılanması ve infazının durdurularak tahliye edilmesine karar verildi.

Kararın ardından Maltepe Cezaevi önüne gelen Hande Eren, eşi Murat Eren'in tahliyesini beklemeye başladı.Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hande Eren, "Mutlu haberi aldık. Yargıtay yeniden yargılama ve infazın durdurulması yönünde kara verdi. Bu bizi sevindirdi. Buraya koşa koşa geldik. Sanırım bir prosedür uzayacak. Hem askeri hem sivil mahkemeden ceza aldığı için bunların ayrıştırılması ile ilgili prosedürler devam ediyor. Ben beklemeye devam edeceğim. Bugün olmayabilir belki birkaç günü bulabilir ama bu bile bizim için çok güzel bir haber. Yeniden yargılama istiyorduk hep. zaten. Sonunda bu haberi aldık. Bizim için keyifli bir haber. Bu gece evinde olmayabilir ama yarın, öbür gün olacak" dedi.Eşi ile telefonla konuştuğunu söyleyen Hande Eren, "Valizini hazırladı, inşallah bir an önce çıkar" dedi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU: KEŞKE ÇOK DAHA ÖNCE TAHLİYE OLABİLSEYDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kamuoyunda "Atabeyler" olarak bilinen dava kapsamında hükümlü olan eski Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren'in tahliye kararına ilişkin, "Bugün tahliye olması güzel bir olay ama gecikmiş bir tahliye, keşke çok daha önceden tahliye olabilseydi." dedi.

Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde Mezitli Belediyesinin tanıtım etkinliğine katıldı.

Stantları gezip, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'dan bilgi alan Kılıçdaroğlu, gazetecilere açıklamada bulundu.

Bir belediye sınırlarında yaşayanların mutluluğunun önemli olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye başkanlarının başarılı çalışmalar yaptığını söyledi.

Mersin'de, kent ile kırsal arasında son derece sıcak, başarılı bir iletişimin kurulduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, bundan hem kentlinin hem de köylünün kazandığını kaydetti.

Kamuoyunda "Atabeyler" olarak bilinen dava kapsamında hükümlü olan eski Kara Pilot Yüzbaşı Eren'in tahliyesine ilişkin soruya da Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi:

"Bugün tahliye olması güzel bir olay ama gecikmiş bir tahliye, keşke çok daha önceden tahliye olabilseydi. O davalarda yüzlerce kişi, binlerce aile mağdur oldu, herkes büyük acılar çekti. O dönem onların haklarını sadece CHP savunuyordu, bugün geldiğimiz noktada haklılığımız ortaya çıktı ama geçmişin acılarını telafi etmek son derece zor.

Bu arada yapılması gereken bir şey var, o davalarda mağdur olan, görevinden istifa etmek zorunda kalan insanların tekrar haklarının, itibarlarının iade edilerek görevlerine dönmesine imkan sağlanması. Eğer bunu yapabilirsek, siyaset kurumu olarak görevimizi yerine getirmiş oluruz. Çünkü bir devlet, adalet üzerinde yücelir. Eğer bir kişi haksızlığa uğramışsa, o haksızlığı telafi etmek ve ona hak ettiği adaleti iade etmek gerekir."

DHA