Zarrab davası yine ertelendi !

Zarrab davası yine ertelendi !

Reza Zarrab davasına bakan Yargıç Berman, Başsavcı Preet Bharara'nın erteleme talebini kabul etti.

Reza Zarrab’ın yargılama takviminin belirleneceği toplantı 20 Haziran pazartesi TSİ 16:00’de gerçekleştirilecek.

ABD’de Reza Zarrab (Rıza Sarraf) hakkındaki iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara, pazartesi günü mahkemeye bir dilekçe vererek duruşma takvinin belirleneceği 16 Haziran, perşembe günkü celseyi, iş seyahatini gerekçe göstererek 20 Haziran tarihine alınmasını istemişti.

Başsavcı Bharara, davaya bakan Yargıç Richard Berman'a yolladığı dilekçede, iş seyahatlerinin yoğunluğunu gerekçe göstermiş ve Reza Zarrab'ın avukatı Benjamin Brafman'ın da tarih değişikliğine rıza gösterdiğini belirterek, toplantının 20 Haziran tarihine ertelenmesini talep etmişti.

Yargıç Berman, 2 haziran’daki kefalet duruşmasında savcılık ve savunma avukatlarından 7 Haziran’a kadar kendisine jürili duruşma için tarih önerileri vermesini istemiş, ancak taraflar belgelerin yoğunluğu nedeniyle kendilerine 16 Haziran’daki duruşmaya kadar süre verilmesini istemişlerdi.

Öte yandan Yargıç Berman,  Zarrab’ın kefalet başvurusunu değerlendirmek üzere Zarrab’a ait pasaportların 13 Haziran pazartesi öğle saatlerine kadar mahkemeye teslim edilmesini istemişdi.  Zarrab’ın Türk pasaportu Başsavcılığın elinde bulunurken,İran ve Makedonya pasaportları ise avukatı Richard Brafman’da bulunuyordu.

Duruşma tarihinin pazartesi gününe kaydırılmasına rağmen, Yargıç Berman’ın her an için Kefalet konusunda kararını duruşma takviminin belirleneceği 20 Haziran’dan önce vermesi bekleniyor.