Zekai Aksakallı Özel Kuvvetler'den neden alındı ?

Zekai Aksakallı Özel Kuvvetler'den neden alındı ?
Güncelleme:

Gelibolu 2. Kolordu Komutanlığı’na atanan Zekai Aksakallı'nın görev değişikliğinin nedeni ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Görev yeri değişikliği nedeniyle istifa ve emekliliği düşündüğü belirtilen Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, kararını verdi. Aksakallı olağanüstü bir gelişme olmadığı takdirde yarın Ankara'da yapılacak törenle, ÖKK görevini yeni komutan Tuğgeneral Ahmet Ercan Çorbacı'ya devredecek. Cuma günü de Gelibolu'ya giderek, 2. Kolordu Komutanlığı görevini Tümgeneral İzzet Çetingöz'den devralacak.

Güvenlik politikaları uzmanı ve eski özel kuvvetler subayı Mete Yarar da Sözcü'ye yaptığı açıklamada, “Aksakallı Paşa 2. Kolordu'daki görevine başlayacak, sorun yok. Maalesef biz alanlarında başarılı kişileri, onore ederek değil, tartıştırarak gönderiyoruz” dedi.

ERDOĞAN: YETKİLİLER TEKLİF GETİRDİ

Aksakallı'nın ÖKK'dan 2. Kolordu'ya atanmasının perde arkası da ortaya çıktı. MSB ve Genelkurmay Karargahı, Aksakallı'nın Mart 2017'de Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdiği ifadedeki “TSK'da kriz ya da olağanüstü durumlarda, ilk haber alınır alınmaz ‘Personel kışlayı terk etmesin' emri verilir. Bu basit kural 15 Temmuz'da uygulanmadı, uygulansa darbe girişimi baştan açığa çıkardı” sözlerinden rahatsız oldu. YAŞ sonrası da, Aksakallı için görev değişikliği istendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “2. Kolordu'ya atamasıyla alakalı, ilgili birimler teklif getirmiş vaziyetteler” açıklaması da bu gelişmeyi doğruladı.

İKİ İSMİN GÖREV YERİ DEĞİŞİNCE…

Aksakallı'nın kırgınlığının ise 2. Kolordu Komutanlığı'na atanmasından dolayı değil, ÖKK 1. Özel Kuvvet Komutanı Tuğgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan ile 3. Özel Kuvvet Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal'ın görev yerlerinin değiştirilmemesi talebi, yerine getirilmediği için olduğu öğrenildi. Aksakallı'nın iki ismin de yeni sınır ötesi operasyonların gündemde bulunduğu bir dönemde görev yerlerinin değiştirilmemesini istedi. Aksakallı bu 2 ismin komutasındaki birliklerle Fırat Kalkanı Harekatı'na katılmıştı.

MSB: 7 KOMUTAN EMEKLİLİĞİNİ İSTEDİ
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 20 Ağustos'taki Resmi Gazete'de yayımlanan atamalar öncesi Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) emeklilik isteyen general ve amiral olduğunu doğruladı. Askeri kulislerde emeklilik isteyenlerin sayısı 10 olarak konuşuluyordu. Ancak MSB, sayının 7 olduğunu söyledi. 7 komutandan ikisinin, kendilerinden daha az kıdeme sahip olmasına rağmen Koramiral Adnan Özbal'ın Deniz Kuvvetleri Komutanı olmasına tepki olarak istifa eden eski Donanma Komutanı emekli Oramiral Veysel Kösele ile eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Hasan Şükrü Korlu olduğu değerlendiriliyor.

Sözcü