Zekeriya Öz ile ilgili çarpıcı iddia

Zekeriya Öz ile ilgili çarpıcı iddia

Ergenekon mağdurlarndan hayatını kaybeden Kuddusi Okkır'ın eşi Zekeriya Öz'ün kaçmadığını kaçırıldığını iddia etti.

Ergenekon soruşturması sırasında kanser nedeniyle hayatını kaybeden Kuddusi Okkır'ın eşi Sabriye Okkır, Zekeriya Öz ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.

Çağdaş Ses’ten Erman Çimen’in haberine göre, Gülen Cemaati bağlantılı olduğu iddia edilen eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın, önceki gece yarısından sonra Artvin Sarp sınır kapısından Gürcistan’a çıktıkları anlaşıldı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan bir diğer savcı olan Mehmet Yüzgeç’in ise nerede olduğu bilinmiyor. Bu üç savcı, ifade vermek üzere çağrılmışlardı ancak ifade vermeye gelmemeleri üzerine dün haklarında yakalama kararı çıkarılmıştı.

“ÖRGÜT KURMAK, CEBİR ŞİDDET KULLANARAK…”

Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç savcılık tarafından “Örgüt kurmak”, “Cebir şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmaya kısmen veya tamamen engellemek” suçlamaları yöneltildi.

Savcıların kaçması gündeme bomba gibi düştü. Konu ile ilgili olarak Ergenekon davalarını sırasında Savcı Zekeriya Öz’ün hasta olmasına rağmen delil karartma ve kaçma şüphesiyle serbest bırakılmasını reddetmesinden sonra kanserden vefat eden Kuddusi Okkır’ın eşi Sabriye Okkır çarpıcı iddialarda bulundu.

SORUŞTURMALAR GÖSTERMELİK

Zekeriya Öz’ün devlet tarafından kaçırıldığını, yapılan soruşturmanın da göstermelik olduğunu iddia eden Sabriye Okkır; “Zekeriya Öz kaçmış, e kaçmadan neredeydiniz o zaman? Niye engel olmadınız? Tekrar ediyorum, o kaçmadı, kaçırdılar… Devlet kaçırdı onu.. Yapılan işlemlerde göstermelik…” diye konuştu.

İşte Sabriye Okkır’ın yaptığı çarpıcı açıklamalar

O KAÇMADI, KAÇIRDILAR!

“Zekeriya Öz’ün yurt dışına çıkması ile ilgili olarak ben diyorum ki; o kaçmadı kaçırdılar! Gündem değiştirdiler… Herşey eski tas eski hamam. İşbirlikleri devam ediyor… Zekeriya Öz kaçmış, e kaçmadan neredeydiniz o zaman? Niye engel olmadınız? Tekrar ediyorum, o kaçmadı, kaçırdılar… Devlet kaçırdı onu. Yapılan işlemlerde göstermelik…

MÜSLÜMANIM DİYE GEÇİNENLERE YAZIKLAR OLSUN

Biliyorsunuz benim eşimde delil karartma ve kaçma şüphesi ile serbest bırakılmasına izin verilmemişti. Avukatımızın Zekeriya Öz’e yaptığı başvuru 2 saat içinde reddedildi. O sırada eşim ağır hastaydı, şuuru kapalıydı. Kaçması ne kadar mümkündü? Bu insanlık dışı bir uygulamaydı. Bu kararı alan insanların düşüncelerine bir anlam veremiyorum. Yapılarını anlayamıyorum. Bunları bir insana layık görenler hala Müslümanım diye geçiniyorsa yazıklar olsun hepsine… Tabi AKP’li yetkililerde dahil bu söylediklerime.

HERKES BİRBİRİNİN HAKKINA TECAVÜZ EDİYOR, ÇÜNKÜ HUKUK YOK!

İnsan olarak bizim bir onurumuz, şahsiyetimiz için yaşarız. Bir şey söyledik mi, yaptık mı mertçe bunun arkasında da durmalıyız. Birbirimize saygı göstermek zorundayız.. Ama öyle bir ortamda yaşıyoruz ki herkes birbirinin hakkına tecavüz ediyor. Çünkü neden, hukukumuz yok! Olanda doğru çalışmıyor… Peki, ne yapacağız bu ortamda. Kime başvuracağız? Herkes kendi hakkını kendimi savunacak? Hukukçularımız böyleyse biz kime güveneceğiz?

KUDDUSİ OKKIR’IN ÖLÜMÜ CİNAYETTİR

Eğer bir Adli Tıp kalkıp eşimin ölümüyle ilgili devletin bir kusuru yoktur diyebiliyorsa söyleyecek başka bir şey yok zaten. Bu alenen hukuksuzluktur. Gerçek suçlular ne zaman hesap verecek bu ülkede  merak ediyorum. Bana göre Kuddusi Okkır’ın ölümü bir cinayettir! Aksini kanıtlayacak olan varsa çıksın ortaya. Yargı önünde hesap versin. En azından ben yapmadım desinler. Ama diyemezler. Çünkü suçlular…

ZEKERİYA ÖZ KENDİSİNİ ORTAYA KOYDU

Şimdi Zekeriya Öz kelle koltukta kendisini koydu ortaya, kendini kullandırttı, şimdi formalite icabı tutuklanması gerektiği zaman kaçtı deniliyor. Hayır efendim, kaçmadı, kaçırıldı.. Devletin işbirliği ile kaçırılmıştır. Başka türlüsüne bizi inandıramazlar!”