Zeynep Erkunt Armağan Dünyada 50 İş Kadını Arasında

Zeynep Erkunt Armağan Dünyada 50 İş Kadını Arasında

Merkezi Amerika'da olan ve dünya çapında faaliyet gösteren Women Presidents Organization, her yıl olduğu gibi bu yıl da son 4 yılda şirketini en hızlı...

Merkezi Amerika'da olan ve dünya çapında faaliyet gösteren Women Presidents Organization, her yıl olduğu gibi bu yıl da son 4 yılda şirketini en hızlı büyüten 50 kadın CEO'yu belirledi. Yapılan değerlendirmede Erkunt Traktör Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Erkunt Armağan 13'cü oldu.

Sektörde 13 yıldır başarılı çalışmalarıyla adından söz ettiren Erkunt Traktör Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Erkunt Armağan, Amerika'da Women Presidents" Organization (Kadın Yöneticiler Organizasyonu) tarafından yapılan değerlendirmede dünya 13.'sü oldu. Son 3 yıldır yer aldığı listede, bu yıl dünya 13.'sü seçilen Armağan, 3'üncü kez değerlendirmeye alındığı uluslararası arenada ilk 50'ye giren ilk ve tek Türk kadın CEO olma ayrıcalığını kazandı. Üç kez peş peşe dünyanın başarılı iş kadınları listesinde Türkiye'yi temsil eden Erkunt Armağan, 2003 yılında Erkunt Traktör hayata geçtiğinde çok zor bir görevin kendini beklediğini bildiğini belirterek, "Yerli bir markayı pazara sunmak, kabul görmesi için adım adım Türkiye'yi dolaşmak, kendinizi ve ürününüzü anlatmak çetin bir süreçti. Hızlanan adımlarla bu kez de verdiğiniz güvenin ve itibarın arkasında durmak, çiftçinin güvenine layık olmak durmaksızın çalışmayı gerektiriyor. Bugün geriye dönüp baktığımda; çalışma arkadaşlarımdan bize güvenen çiftçi dostlarımıza kadar birçok paydaşımızla gerçek bir aile olmayı başardığımızı görüyorum. Bu başarılar, bu ödüller benim gibi görünse de, aslında bu büyük takımın başarısıdır. Ödül töreninin yapıldığı Baltimore'da (ABD) salondaki tek Türk kadın sanayici olarak ödülümü alırken, arkamda 2003 yılından beri Erkunt'a inanan, bugünkü Erkunt'u ortaya çıkaran herkesin varlığını hissettim. Erkunt'u bugünkü Erkunt yapan herkese şükran borçluyum" diye konuştu.

GENÇLERE ÖNERİ

Genç girişimcilerle bir araya geldiği birçok platformda başarıya giden yolun, inançla çalışmak, yılmadan çalışmak ve yapılan işi çok sevmekten geçtiğini her fırsatta dile getirdiğini ifade eden Erkunt Armağan, "Türkiye'de bu bayrağı daha da ileriye taşıyacak gençlerimizin arkamızdan geldiğini bilerek, kararlı ve sabırlı olmanın önemini onlara biz kez daha hatırlatmak istiyorum" dedi.