Zırhlı Birlikler Kavşağı ve Şaşmaz-Eskişehir bağlantı bulvarı açılıyor

Zırhlı Birlikler Kavşağı ve Şaşmaz-Eskişehir bağlantı bulvarı açılıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Başkent'teki trafiği büyük ölçüde rahatlatacak yol ve kavşaklarla ilgili çalışmaları sürüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Başkent'teki trafiği büyük ölçüde rahatlatacak yol ve kavşaklarla ilgili çalışmaları sürüyor. Toplam 53 günde tamamlanan Marşandiz Köprüsü’nün ardından Şeker Kavşağı Sincan gidiş- geliş yolu ve Celal Bayar Bulvarı'ndaki çalışmaları tamamlanarak trafiğe açıldı. Yarın da Ankara’da 'ölüm yolu' olarak nitelenen ve her yıl onlarca kişinin hayatını kaybettiği Zırhlı Birlikler önündeki yola yapılan köprülü kavşak ile bağlantılı Şaşmaz - Eskişehir yolunu birleştiren viyadükler üzerindeki bulvar hizmete girecek.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeni Çiftlik Bulvarı projesi kapsamında yapımı tamamlanan Zırhlı Birlikler Köprülü Kavşağı ve buna bağlantılı bulvarın hizmete açılmasıyla Etimesgut’ta tehlikeli yol çilesi de sona erecek.

        Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, yapımı gerçekleştirilen Zırhlı Birlikler Köprülü Kavşağı’nın 4 yonca yaprağı şeklindeki dönüşler ve 4 varyant olarak adlandırılan yan yollardan oluştuğunu belirtti. Üçpınar, 4 yonca yaprağı ve 2 varyantın tamamlanarak hizmete açılacağını kaydetti. Zırhlı Birlikler Köprülü Kavşağı'nın 2 açıklıklı, 4 gidiş 4 geliş toplam 8 şerit, yaklaşık 44 metre uzunluğunda olduğunu aktaran Üçpınar, köprülü kavşağın hizmete girmesiyle, Ümitköy- Şaşmaz, Ümitköy- Etimesgut- Sincan- Şaşmaz- Etimesgut- Sincan bağlantısının sağlanacağını ve trafik yükünün önemli ölçüde rahatlayacağını belirtti.

Zırhlı Birlikler Köprülü Kavşağı’nda bulunan iki varyantın hizmete açılmasıyla da bir tanesi Etimesgut Sincan istikametinden Ümitköy’e ve Eskişehir yolu istikametine, diğer varyantın hizmete girmesiyle ise İstanbul yolu Şaşmaz istikametinden Etimesgut -Sincan istikametine gidişi sağlanacak. Zırhlı Birlikler Köprülü Kavşağı’nda bulunan diğer iki varyantın yapım çalışması ise devam ediyor. Zırhlı Birlikler Köprülü Kavşağı’nın üzeri Yeni Çiftlik Bulvarı, altındaki yol ise Ümitköy’den gelip Şaşmaz’dan İstanbul yoluna bağlanan yol olarak yapıldı.

Proje kapsamında Zırhlı Birlikler önüne yapılan alt geçit inşaatının da tamamlandığını belirten Vedat Üçpınar, alt geçidin yapımı ile Zırhlı Birlikler Tümeni içinden çıkan araçların Yeni Çiftlik Bulvarı’na katılımının daha güvenli olacağını belirtti.

        Yapımı tamamlanan 9 açıklıklı yaklaşık 336 metre uzunluğundaki, 4 gidiş 4 geliş toplam 8 şerit olan Şaşmaz Viyadüğü üzerindeki Bulvarı’nın da yarın hizmete açılacağını kaydeden Üçpınar, “Zırhlı Birlikler Köprülü Kavşağı’nın altından geçen yol, Şaşmaz Vüyadüğü’nün üzerindeki bulvara ulaşarak Eskişehir yolunu İstanbul yoluna bağlıyor. Şaşmaz ile Eskişehir yolunu birbirine bağlayan bulvar, geçtiği güzergah üzerindeki Demiryolu ve Ankara Çayı’nı viyadüklerle üzerinden aşarak kesintisiz bir ulaşım sağlıyor.” ifadelerini kullandı.

Yapımı devam eden Yeni Çiftlik Bulvarı Celal Bayar Bulvarı’ndan başlayıp, banliyö tren hattına paralel olarak AOÇ arazisinden devam ederek Etimesgut Zırhlı Birlikler önünde son buluyor.
CİHAN