Zirvedeki zehir kalesine jandarma operasyonu

Zirvedeki zehir kalesine jandarma operasyonu

Uşak'ta ormanlık alanda ağaçları kesip oluşturdukları bahçede uyuşturucu madde yetiştirdiği iddia edilen 2 kişi, operasyonla gözaltına alındı- Operasyonda, 3 kilogram kubar esrar ile 354 kök Hint keneviri ele geçirildi

Uşak'ta ormanlık alanda ağaçları kesip oluşturdukları bahçede uyuşturucu madde yetiştirdiği iddia edilen 2 kişi, operasyonla gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Banaz ilçesinde yaklaşık bin 278 metre yükseklikteki Murat Dağı'nda, ormanlık alanda ağaçların kesildiği, etrafı duvarla çevrilen alana kurulan sulama sistemiyle Hint keneviri yetiştirildiği ihbarını aldı.

Bunun üzerine söz konusu bölgeye giden sivil ekipler, alanı inceledikten sonra bir süre şüphelileri bekledi. Otomobil ile tarlaya gelen ve "Dur" ihtarına uymayan 1'i çoban 2 kişi, kovalamacanın ardından yakalandı. Gözaltına alınan Yusuf K. (39) ve Cankar G'nin (66) yanlarında taşıdıkları çuvallarda 3 kilogram kubar esrar, bahçede ise 354 kök Hint keneviri ele geçirildi.

Güvenlik güçlerinin incelemesinde bölgede uyuşturucu ekim alanı oluşturmak için 140 ağacın kesildiği, Hint kenevirinin daha hızlı gelişmesi için sulama sistemi kurulduğu ve belirli aralıklarla gübreleme yaptığı tespit edildi.

Muhabir: Soner Kılınç
Yayınlayan: Mehmet Yılmaz Güldaş