Zonguldak'ta bedava kömür yardımı

Zonguldak'ta bedava kömür yardımı

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Zonguldak'ta kömür yardımında bulunuyor.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Zonguldak'ta kömür yardımında bulunacağı ihtiyaç sahibi ailelerin isim listesini Valilik binası girişine astı. Büyük bir heyecanla kontrol ettikleri listede adlarını görenler, kömür makbuzu alabilmek için kuyruğa girdi.

Zonguldak’ta yaklaşık 4 bin kişi vakfın kömür yardımından yararlanmak için başvuruda bulundu. Bunlardan ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen 3 bin 84 kişiye 750’şer kilogram kömür dağıtılması kararlaştırıldı. Kömür yardımından yararlanacakların listesi bu sabah Valilik binasının girişine asıldı. Sabahın erken saatinden itibaren Valilik önünde toplanan vatandaşlar, listede isimlerinin bulunup bulunmadığını kontrol etmek için kapıya akın etti.

Listede adlarını bulanlar, sevinçle kömür makbuzu almak için vakfın önünde kuyruğa girdi. Valilik binası içindeki vakıf kapısında bir süre kuyrukta bekledikten sonra kömür ve nakliyat makbuzlarını alan vatandaşlar, kışlık yakacaklarının bir bölümünü ücretsiz alacak olmanın mutluluğuyla Valilik’ten ayrıldı. Vatandaşlar, ellerindeki makbuzlarla Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan kömürlerini alabilecek.