Çocuğuma nasıl yardımcı olurum?

Çocuğuma nasıl yardımcı olurum?
Güncelleme:

Sizin de çocuğunuz ile okulda veya mahallesinde dalga geçen birileri varsa bunu durdurmanın yolu elinizde.

LEYDİTÜRK.COM ÖZEL / Çocuğunuzla okulda dalga geçiliyor ve zor durumda kalıyorsa bunu anlamanın ve ona doğru yaklaşıp sorunu çözmenin yolu bunlardan biri olabilir...

Oğlunuz veya kızınız okuldan geldikten sonra rahat bir konuşma diliyle ona – Tenefüste ne yaptın? veya – Öğle yemeğinde kimle oturdun? tarzı basit giriş soruları ile ağzındaki baklanın çıkmasına yardımcı olabilirsiniz. Yeterince samimi bir ortam oluşursa bu aranızdaki ilişkiye de güç katacaktır.

Dalga geçmek her zaman yüz yüze olmaz  çağımızda internet üzerinden dalga geçmek ve alay etmek çok yaygın durumda. Böyle bir sorun olduğunu düşünüyorsanız ona direkt olarak bu şekilde sorabilirsiniz – İnternette canını sıkan birşey mi var?

Internet üzerinde çocuğunuzun kafasını karıştıracak ve onun hazır olmadığı bilgilere rastlanabilir bu yüzden ortak bilgisayarınıza çocuk filtresi yükleyin. Ona vereceğiniz ilk öğüt takma adı, doğumgününü ve telefon numarası gibi kolay tahmin edilebilecek bilgilerden kendine şifre yaratmaması olabilir.

Çocuğunuz grup ile yapılan spor ve aktivitelerde yer alırsa bu onun kendine güvenini getirir. Yanında arkadaşları olacağı dalga geçen kötü niyetli çocuklar ona sataşmakta zorlanacaktır.

Oğlunuz veya kızınıza tepki koymasını öğretin. Kendilerini rahatsız hissettikleri anlarda karşındakine ‘‘DUR’’ diyebilmeli ordan uzaklaşmalıdır. Bazı anlarda birey tepki koymakta çok pasif kaldığı ve kendinde cesaret bulamadığı için alaylara katlanmak zorunda kalıyor. 



Yasal Uyarı: Yayınlanan bu haberin tüm hakları saklıdır. Kaynak gösterilse dahi bu haber kullanılamaz. Kullanım ihlallerinde Haber3 Yayın Grubu yasal haklarını saklı tutar.