Çocuğunuz için antibiyotiksiz tedavi

Çocuğunuz için antibiyotiksiz tedavi
Güncelleme:

Hastalanan çocukları iyileştirmek için yapabileceğiniz birçok şey var.

Soğuk algınlığı ve grip sezonunun tam ortasındayız. Boğaz ağrısı, burun tıkanıklığı ve öksürük de sık görülmekte. Bu rahatsızlıklar virüs kaynaklı olduğundan yalnızca antibiyotik tedavisi yeterli değildir.

Soğuk algınlığı veya gribe yakalanan çocukları iyileştirmenin hızlı bir tedavisi yok ama rahat bir uyku uyuması için yapabileceğiniz birçok şey var elbette.

Tam da bu soğuk algınlığı ve grip sezonunda ihtiyacınız olanları sizin için derledik:

Soğuk buharlı oda nemlendiricileri: Sonbahar ve kış mevsiminde iç mekanların kuruyan havasını nemlendirmek için harika bir cihaz bu. Boğazı yatıştırmaya, burun tıkanıklıklarına ve hatta gıcık şeklindeki öksürük anöbetlerine bile iyi geliyor.

Deniz suyu damlaları: Küçük çocuklar burunlarını iyice silmeyi beceremezler. Bu yüzden burun tıkanıklığı uzun süre devam eder ve yemek yerken, nefes alırken ve uyurken güçlüğe sebep olur. Bu da onlar için oldukça can sıkıcı ve sinir bozucu olabilir. Böyle durumlar için vakumlu aparatları olan burun damlalarını tercih edin. Bu damlaları yemekten veya uykudan önce kullanın ki küçük meleğiniz kendini daha iyi hissetsin, mışıl mışıl uyusun.

Bol sıvı tüketin: Çocuğunuzun hastalığı süresince sıvı tüketimi son derece önemlidir. Gün boyunca yudum yudum içmesi için elinin altında bir şişe su bulundurun. Sıvı tüketimi, öksürük ve ateş sebebiyle kaybedilen vücut sıvısını yenilemeye ve balgamdan kurtulmaya yardımcı olur.

Bal tüketin: Bal 1 yaşından itibaren çocuklarda gece öksürüğünü önlemede etkilidir. Uykudan 30 dakika önce yarım veya 1 tatlı kaşığı bal yedirin. Ancak, 1 yaşın altındaki çocuklarda bal, gıda zehirlenmesine sebep olabilir; unutmayın.

Çocukların en büyük ihtiyacı, yakın ilgi: Fazladan birkaç kucaklaşma ve biraz ilgi çocuğunuzun kendini daha iyi hissetmesini sağlar. Hastayken daha mızmız olması, olduğundan farklı davranması tamamen normal, hiç endişelenmeyin. Üzerine sevgiyle gidin ve sabırla iyileşmesini bekleyin.

Ve sıra geldi ilaçlara...

Çocuğunuz hastalanır hastalanmaz basit bir öksürük şurubu veya burun damlası için doktora gitmek isteyebilirsiniz ancak 4 yaş altı çocuklarda öksürük için bile reçetesiz ilaç kullanılmaması gerektiğini unutmayın. Bu ilaçların 4 yaş altı çocuklar için etkili ve güvenli olduğu henüz kanıtlanmadı. Ayrıca 4-6 yaş grubu için de genelde önerilmez. Dolayısıyla bu ilaçları yalnızca çocuk doktorunun tavsiyesiyle kullanın.

Ateşe gelince...

Evet, ateş genellikle soğuk algınlığı veya griple birlikte seyreder. Endişelenmeyin çünkü ateş, çocuğunuzun vücudu yapması gereken işi yapıyor; mikroplarla savaşıyor demektir. Bu yüzden acele etmeyin ve ateşten bir an önce kurtulmaya çalışmayın. Bizden size tavsiye; amacınız termometrenin derecesini düşürmek değil çocuğunuzu iyileştirmek olsun. Çoğunlukla ateş 39 derece ve üstüne çıkmadığı müddetçe tehlikesizdir. Ateşin çok tehlikeli olmadığı zamanlarda, hafif bir ateş düşürücü çocuğunuza kendini daha iyi hissettirir ve ateşini düşürür.

Artık siz de antibiyotik kullanmadan küçük meleğinizi soğuk algınlığı ve gripten nasıl kurtaracağınızı biliyorsunuz.

HT Hayat