Çocuğunuzun cinsiyetini belirlemede rol oynayabilir misiniz?

Çocuğunuzun cinsiyetini belirlemede rol oynayabilir misiniz?
Güncelleme:

Psikolog Gani Eser, çocuk sahibi olmak isteyenlerle ilgili inanılmaz bilgiler aktardı.

Uzm. Hipnoterapist Psikolog Gani Eser, çocuk sahibi olmak isteyen ebeveynlerle ilgili, psikolojinin ve düşünce gücünün ne denli önem taşıdığına vurgu yaparak inanılmaz bilgiler aktardı.

Bu konuda bilimsel bir araştırma olmamakla birlikte Hipnopsiko Danışmanlık Merkezi’ne başvuran danışanlar ve iletişim halinde olduğum evli çiftlerle yaptığım görüşmeler sonucunda çocuğumuzun cinsiyetini belirlemede önemli bir rolümüz olduğunu fark ettim.

Toplumumuzda erkek çocuğu sahibi olmak hala önemli bir durum. Kız çocuğu isteyen çiftler de var ama genetik kodlarımızda bulunan nesli devam ettirme güdüsü erkek çocuk sahibi olma isteğini baskın kılıyor.

Altı kız çocuğu olan aile erkek çocuk olacak ümidiyle yedinci çocuğu dünyaya getirmeye karar verebiliyor. Ama sonuç yine değişmiyor. Bunun altında yatan neden çok enteresan.

Yaptığım araştırmada babanın çocuk sahibi olmayı daha fazla istediği durumlarda kız, annenin çocuk sahibi olmayı daha çok istediği durumlarda ise erkek çocuğunun dünyaya geldiğini gösteriyor.

İlginç bir ironi var bu durumda. Çocuk sahibi olmayı isteyenin karşı cinsi dünyaya geliyor. Babaya kız, anneye erkek çocuk daha yakındır ya, işte bunun sonucu olarak; dünyaya gelmesini çok isteyen ebeveyne içgüdüsel olarak daha yakın hisseder çocuklar.

İlk çocuk çok önemlidir. Anne baba adaylarından biri çocuk sahibi olmaya henüz hazır değilken ya da kaza sonucu ortaya çıkan gebeliklerde; çocuğu isteyen tarafın karşı cinsi dünyaya geliyor. Baba istiyorsa kız, anne istiyorsa erkek çocuk doğuyor.

Bu durum bir çıkmaz gibi görünse de aslında cinsiyet belirleme için ipuçları da taşıyor. Erkek çocuk isteyen babanın ve kız çocuğu isteyen annenin hamilelik öncesinde yapması gerekenler var:

Erkek çocuk istiyorsanız; öncelikle anne adayına dünyaya çocuk getirebilecek kadar rahat bir yaşam sunmalısınız. Kadın, bütün ihtiyaçlarının karşılanacağından ve çocuğunun da güvenli bir ortamda yetişeceğinden emin olmalı. Ancak bundan sonra çocuk sahibi olmayı istemeli ve bu isteği eşininkinden daha fazla olmalı. Yani kadın ne zaman kendini güvende, güvencede, huzurlu hisseder ve dünyaya bir çocuk getirme arzusuna kavuşursa erkek çocuk sahibi olma ihtimali artar.

Kız çocuk istiyorsanız babanın tutumu önemli hale geliyor. Çocuk sahibi olmaya hazır olması, ekonomik olarak kendisini iyi hissetmesi ve güvenli bir ortama çocuk getireceğinden emin olması halinde –anne çocuk sahibi olmayı babadan daha çok istemiyorsa- kız çocuğu dünyaya getirmesi olasılığı yüksek.

Bu araştırmaya bir katkı sağlamak isterseniz kendinize ve çocuklarınıza odaklanın. Sağ iseler ebeveynlerinizle konuşun. Sizin, kardeşlerinizin dünyaya gelmesini daha çok hangisi istemiş öğrenin.

Sonra, varsa çocuklarınızın dünyaya gelmelerinden önce hanginizin daha çok istekli olduğunu hatırlamaya çalışın. Eğer sonuçlar örtüşüyorsa ve hemcinsiniz bir çocuk istiyorsanız eşinizin bir dediğini iki etmeyin, koşulları iyileştirin ve çocuk sahibi olmak için kafasında hiçbir tereddüt kalmayıncaya kadar emek sarf edin.

Leyditurk.com